Notícies

Albert Piñeira, a la inauguració de la tercera edició del Festival Càntut

Foto : Autoria: DQFoto / Festival Càntut
Divendres passat, el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va assistir a la inauguració del Festival Càntut. Aquesta tercera edició ha tingut lloc del 16 al 18 de novembre a Cassà de la Selva.

Com en les edicions anteriors, el festival ha dedicat tot un cap de setmana a la música de tradició oral, amb actuacions i diverses activitats per a tots els públics. Entre les propostes que s'hi van poder veure, hi havia el concert d'inauguració de Mans Manetes, amb un espectacle dedicat a l'Alguer, i la proposta _ideada especialment per a aquest festival_ de Roba Estesa & Germà Negre. A més, durant el cap de setmana es va poder visitar l'exposició «Cançons de Pandero» i assistir a concerts al carrer i al bar, a xerrades i a activitats per a nadons.

El festival de Cassà de la Selva forma part del projecte «Càntut», que neix l'any 2012 per recollir i difondre la música popular i tradicional recordada per la gent més gran de les comarques gironines i reivindicar, així, unes cançons i uns repertoris musicals lligats a la cultura catalana. Actualment, el projecte compta amb tres vessants: el festival, el cançoner (allotjat a la pàgina www.cantut.cat) i les produccions pròpies: com el disc Càntut, de Belda & Sanjosex, coproduït amb Bankrobber; l'exposició «Peret Blanc de Beget», coproduïda amb l'Ésdansa de les Preses, i l'actual taller de Santi Serratosa & Càntut, dut a terme conjuntament amb l'AEMCAT.