Notícies

M. Àngels Planas participa en la inauguració de «Connectem-nos»

Foto : M. Àngels Planas participa en la inauguració de «Connectem-nos»
Aquest dissabte, a l'Espai Pineda de Sant Gregori, ha tingut lloc l'acte d'inauguració de la nova edició del projecte d'enriquiment que la Fundació per a l'Ajuda a Nens i Joves amb Altes Capacitats (FANJAC) ofereix amb la col·laboració de la Universitat de Girona (UdG). Sota el tema «Connectem-nos», el projecte d'aquest proper any 2019 torna a comptar amb el suport i la implicació de la Diputació de Girona.

Durant l'acte d'inauguració han participat Teo Juvé, president de FANJAC Catalunya; Ester Rafel, psicòloga i tècnica del Departament d'Ensenyament de la Generalitat a Girona; Irene Rigau, exconsellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Àfrica Masó, regidora de l'Ajuntament de Sant Gregori, i M. Àngels Planas, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona.

Segons ha comentat M. Àngels Planas, «des de la institució ens fem nostre l'objectiu bàsic de contribuir al benestar dels infants i adolescents amb altes capacitats i al de les seves famílies, i de propiciar que es puguin relacionar amb persones de les seves mateixes característiques».

El projecte d'enriquiment, que s'articula com una col·laboració entre la Universitat de Girona (UdG) i la Fundació per a l'Ajuda a Nens i Joves amb Altes Capacitats (FANJAC), va sorgir com un projecte extracurricular, pilot a Catalunya, i enguany arriba a la cinquena edició. El projecte gira a l'entorn de tres tipus d'activitats coordinades: la formació de professionals que intervenen en el projecte, l'escola de pares per a formació de les famílies i el programa d'enriquiment educatiu.

Aquesta última activitat està destinada a infants i joves que cursen estudis de primària a batxillerat, i pretén donar resposta a les necessitats que tenen els alumnes amb altes capacitats, atenent a les seves característiques i a les preocupacions dels pares.

El seu objectiu és fomentar el talent personal i l'enriquiment extracurricular mitjançant una mesura educativa voluntària i complementària a l'educació reglada. El programa proporciona als nens oportunitats d'aprofundir en diferents àrees del saber a través de l'experimentació, la investigació i la creació, i s'implementa mitjançant estratègies pedagògiques variades.

Cada any el projecte es desenvolupa al voltant d'un fil conductor diferent, a partir del qual es realitzen les diverses activitats. La temàtica escollida enguany, «Connectem-nos», pretén enriquir el treball d'aspectes rellevants com la sociabilitat, l'enfortiment emocional, la motivació i la creativitat.

M. Àngels Planas ha finalitzat la seva intervenció felicitant «la Fundació per a l'Ajuda a Nens i Joves amb Altes Capacitats (FANJAC) per la bona feina que duu a terme, ajudant aquest col·lectiu i les seves famílies amb activitats i projectes diversos com el que avui inaugurem».

FANJAC (Fundació per a l'Ajuda a Nens i Joves d'Altes Capacitats) és una associació sense ànim de lucre, constituïda el 6 de maig de 2005 per famílies de nens i nenes i adolescents amb altes capacitats. Actualment té delegacions a les províncies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

La seva intenció és ajudar aquest col·lectiu. Els seus objectius són, entre d'altres: promocionar la investigació en el camp del diagnòstic i tractament de la síndrome de dissincronia i de les seves conseqüències; assessorar els pares i educadors que ho desitgin; augmentar el coneixement de la realitat educativa i psicològica d'aquest col·lectiu, i facilitar la relació entre famílies, infants i joves d'altes capacitats perquè es reconeguin en igualtat i se sentin menys diferents.

En aquesta edició del projecte d'enriquiment 2019, la iniciativa compta amb la participació de 110 alumnes de primària, secundària i batxillerat, les seves famílies i 40 professionals.

Després de l'acte d'inauguració s'ha realitzat en català la conferència «Welcome to the Internet of Skills» ('Benvinguts a l'Internet de les habilitats'), a càrrec de Mischa Dohles, del Department of Informatics, Faculty of Natural & Mathematical Sciences del King's College de Londres.