Notícies

Reinventa't 2018 abordarà les decisions que directius i empresaris han d'impulsar per afrontar els reptes de la Quarta Revolució Industrial

Foto : Reinventa't 2018 abordarà les decisions que directius i empresaris han d'impulsar per afrontar els reptes de la Quarta R
Aquest matí, 16 de novembre, ha tingut lloc a la sala de premsa Ferran Agulló de la Diputació de Girona la presentació de la nova edició de Reinventa't 2018, sota el títol «Liderar empreses a la Quarta Revolució Industrial». A l'acte hi han participat Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Xavier Gangonells, director general de l'Associació Espanyola de Directius (AED), i Josep Maria González, director de l'Àrea de Negoci de Girona de CaixaBank.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha volgut agrair, en primer lloc, «a l'Associació Espanyola de Directius, la confiança que ha dipositat en Girona per acollir un debat tan profund i transcendental per al nostre futur com a societat». I ha afegit: «Estem orgullosos d'ajudar a fer possibles aquestes jornades a la demarcació de Girona. No podia ser que Girona se'n quedés fora, a les portes de la revolució industrial 4.0». El president de la Diputació ha volgut finalitzar l'acte comentant que engresca «tota la gent i tots els directius de la demarcació a reinventar-se».

L'Auditori Palau de Congressos de Girona acollirà el dimecres 28 de novembre la vuitena edició del fòrum Reinventa't, on es posaran sobre la taula les decisions que directius i empresaris han d'impulsar a les organitzacions per afrontar els reptes de la Quarta Revolució Industrial (4RI). Aquest procés està provocant una autèntica transformació dels models i estratègies de negoci en un entorn de canvis socials i de nous hàbits per part dels consumidors.

Les tecnologies emergents ofereixen tant oportunitats com riscos. El seu impacte en les empreses i en els seus grups d'interès dependrà, en bona part, de com els directius i directives liderin aquest desenvolupament. El nou paradigma requereix, en conseqüència, que tots els agents implicats en la 4RI comprenguin les implicacions d'aquest canvi i estableixin relacions de confiança, de manera àgil i a la vegada estable i predictible.

Xavier Gangonells, director general de l'AED, ha explicat que Reinventa't «és una eina útil per a directius i empresaris perquè aportem criteri sobre les prioritats en la 4RI, inspiració per innovar i transformar les empreses i també un espai per compartir experiències d'èxit i aprendre els uns dels altres». Segons Gangonells, «Reinventa't ajuda els directius en un moment clau per a moltes empreses, independentment del seu volum i sector d'activitat», fomentant «l'actitud de reinventar-se».

Segons ell mateix, la jornada es presenta com una oportunitat «imprescindible per als directius gironins, als quals permetrà entendre el canvi que vivim, prendre les decisions més adequades i convèncer els equips, col·laboradors i clients de quina és la direcció que està prenent la companyia en cada moment». Perquè, segons ha insistit el director general de l'AED, «els protagonistes de la 4RI són les persones».

Josep Maria González, director de l'Àrea de Negoci de Girona de CaixaBank, ha destacat en la seva intervenció que la jornada Reinventa't «s'ha convertit en una cita imprescindible a l'agenda de molts empresaris i directius catalans cada any a finals de novembre, però, sobretot, aquesta és una jornada completament arrelada a les comarques de Girona». I ha afegit que «cada any ens marquem com a repte que hi hagi una correspondència entre el que passa a la societat a escala empresarial i el debat que oferim a la jornada. Per això els ponents, la temàtica i el format han evolucionat al llarg dels anys per assegurar que la jornada sigui útil. Qui vingui ha de saber que aprofitarà molt bé el temps. I que és un bon espai per compartir inquietuds, fer networking i trencar amb la rutina del despatx. L'èxit de la jornada radica, en aquest sentit, en el fet que els assistents, quan marxen a la tarda, pensen que s'han enriquit en coneixements i idees. I amb aquesta filosofia treballem».

González ha finalitzat la seva intervenció destacant «la implicació de CaixaBank des de la primera edició de la jornada perquè hi creiem i pensem que es tracta d'una oportunitat que els empresaris del territori no es poden perdre», així com la presència d'un nombre destacat d'estudiants de diversos centres de Girona a la jornada.

Reinventa't Girona estarà articulat al voltant de diverses taules de debat o Panel Discussions i conferències o Fireside Chats, que aplegarà més de 500 directius, empresaris i experts. Els assistents a la jornada, a més, podran experimentar el funcionament de chatbots i realitat augmentada de la mà d'Everis al LabExperience.

Reinventa't Girona 2018 tindrà una activa presència a Internet i a les xarxes socials. Les intervencions i ponències seran comentades als perfils de Twitter de l'AED (@AEDtweets) i de Tribuna de Girona (@tribunadegirona) i es podran seguir amb l'etiqueta #Reinventat2018.