Notícies

L'oferta de neu i activitats dels Pirineus es promociona entre agències de viatge especialitzades estatals

Foto : L'oferta de neu i activitats dels Pirineus es promociona entre agències de viatge especialitzades estatals
L'acció promocional i comercial Workshop Pirineus reuneix vint-i-quatre entitats i empreses pirinenques catalanes i disset agents de viatges i programadors de vacances especialitzats en activitats d'hivern, culturals i a la natura al Pirineu de Girona de cinc ciutats espanyoles.

Segons dades provisionals de 2018 de l'Agència Catalana de Turisme, les destinacions de la marca Pirineus són les úniques que registren creixement positiu a Catalunya.

Del 15 al 18 de novembre, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb la col·laboració dels socis de la marca Pirineus de Catalunya, organitza l'acció promocional i comercial Workshop Pirineus a Puigcerdà, a la Cerdanya, seguida d'un viatge de familiarització pel Pirineu de Girona adreçat a disset agents i programadors d'agències de viatges procedents de Madrid, València, Alacant, Múrcia i Mallorca. L'acció té per objectiu donar a conèixer a un grup de prescriptors i programadors de viatges l'àmplia i diversa oferta de productes i serveis turístics de les destinacions pirinenques catalanes, alhora que els recursos i atractius naturals, culturals i gastronòmics del territori.

Així, dijous al vespre, a Puigcerdà, va tenir lloc el Workshop Pirineus 2018, una trobada comercial entre professionals en la qual van participar vint-iquatre representants d'empreses i entitats turístiques pirinenques catalanes i disset agents de viatges representants d'agències especialitzades en vacances d'hivern, activitats a la natura i rutes culturals procedents de diferents regions i ciutats espanyoles.

El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Albert Piñeira, va assistir a la trobada i va participar en la presentació de la destinació que va oferir-se als agents de viatges. En relació amb l'acció, Piñeira va manifestar que resulta altament productiu fer confluir en un mateix espai l'oferta i la demanda turístiques. Piñeira va afegir que «és més fàcil donar a conèixer els productes i serveis que les nostres empreses i territoris ofereixen als futurs clients, donat que els professionals que els han de vendre podran recomanar-los de primera mà».

Piñeira va anunciar als participants en l'acció que «enguany arrenca la temporada d'esports d'hivern amb la vista posada en la candidatura olímpica de Pirineus-Barcelona 2030». La promoció de l'oferta d'hivern i complementària dels Pirineus catalans entre els participants en l'acció promocional va seguida de l'organització d'un viatge de familiarització per les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa.

En el decurs de tres intenses jornades, els agents visitaran les estacions de Masella i la Molina, Puigcerdà, la Vall de Ribes i la Vall d'en Bas, i duran a terme activitats com esquí alpí, raquetes de neu, una excursió en globus aerostàtic, una ruta de senderisme per Planoles i una sortida en bicicleta per la via verda a la Vall d'en Bas.
Alhora, el grup podrà conèixer la gastronomia pirinenca a través dels àpats a diversos restaurants i la visita a la Cooperativa de la Vall d'en Bas.

La promoció dels Pirineus
El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la marca Pirineus de Catalunya, gestionada per l'Agència Catalana de Turisme i integrada per set socis (Agència Catalana de Turisme, Patronat de Turisme de la Vall d'Aran, Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Diputació de Barcelona, Turisme de Barcelona i IDAPA), despleguen anualment els respectius plans d'accions dissenyats per a la promoció, difusió i comercialització estratègica de productes i serveis turístics de les destinacions pirinenques catalanes entre els principals mercats emissors de turisme per a la destinació Pirineus.

En el decurs de 2018, la marca Pirineus de Catalunya i la marca Pirineu de Girona s'han promocionat en fires nacionals i internacionals a ciutats com Barcelona, Madrid, Lió, Utrecht, Amsterdam, Stuttgart, Londres i Tel-Aviv; han desplegat campanyes de comunicació a mercats internacionals prioritaris com França i Israel, i en l'àmbit català, i en mitjans radiofònics, s'ha fet difusió de l'oferta d'esquí de les estacions del Pirineu de Girona. També s'ha dissenyat una estratègia específica de divulgació a través de les xarxes socials mitjançant els perfils a Facebook i Instagram (@visitpirineus); s'han editat nous catàlegs i fullets informatius turístics; s'ha participat en tallers (workshops) temàtics; s'han organitzat viatges de premsa, familiarització i blogtrips, i s'han produït nous continguts audiovisuals basats en experiències.

Concretament, des del Patronat de Turisme s'està desenvolupant la campanya «Ennatura't experiències d'hivern», en la qual es promocionen específicament les activitats de neu al Pirineu de Girona, i també s'estanproduint diversos reportatges amb ambaixadors de la destinació com són Marc Pinsach, Oriol Cardona, Nil Cardona i José Antonio Hermida, que seran emesos per Teledeporte i Esport 3.

Els visitants dels Pirineus
La marca Pirineus de Catalunya, integrada per onze comarques catalanes, quatre de les quals són gironines, promociona de manera conjunta i específica tota la diversitat de l'oferta turística dels Pirineus catalans: les estacions d'esquí, el patrimoni romànic, les activitats a la natura, les activitats esportives, les rutes culturals i rutes temàtiques, els espais naturals, els equipaments museístics, les festes i esdeveniments culturals i tradicionals i la gastronomia pirinenca, entre d'altres.

Concretament, les estacions d'esquí gironines van tancar la temporada passada, 2017-2018, amb el balanç més satisfactori dels últims anys: 972.071 esquiadors (un increment d'un 15 % respecte a la temporada anterior). Segons l'Agència Catalana de Turisme, l'any 2017 els Pirineus de Catalunya varen rebre 2,7 milions de viatgers que varen realitzar més de 8,4 milions de pernoctacions. Les dades provisionals de 2018 indiquen que les destinacions de la marca Pirineus són les úniques que registren un creixement positiu a Catalunya.