Notícies

Albert Piñeira participa en el Sisè Fòrum del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya

Foto : Albert Piñeira participa en el Sisè Fòrum del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya
El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha assistit avui a la inauguració del Sisè Fòrum del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM), que ha tingut lloc a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. Aquest espai anual de trobada, participació i debat dels responsables i programadors dels teatres i auditoris públics d'arreu del territori ha comptat també amb la presència del diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Oriol Lladó; la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, i el diputat delegat del Servei d'Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella.

En el marc d'aquesta trobada el Departament de Cultura i les quatre diputacions han anunciat avui la voluntat de constituir el Consell de la Mancomunitat Cultural. Els diferents responsables de les diputacions en l'àrea de cultura han destacat la importància de treballar plegats entre administracions _diputacions, ajuntaments i Generalitat_, «amb mentalitat de mancomunitat cultural», per tal de crear programes «potents» arreu del territori, compartir experiències, incentivar la participació i impulsar i fer créixer projectes culturals que esdevinguin projectes de país. La directora general de Cooperació Cultural, Àngels Ponsa, ha dit que «ja tenim recorregut un camí important, de cooperació i treball en comú», com el Programa.cat, un exemple de mancomunitat cultural, i ha afegit que s'ha de seguir en aquesta línia de treball. Segons ella mateixa, «el Consell de la Mancomunitat Cultural ha de servir per trencar murs i barreres, inèrcies, dins de la mateixa Administració, per seguir cooperant i fer grans els projectes culturals entre tots». La directora general ha avançat que la voluntat és que aquest Consell «comenci a caminar» el primer trimestre de l'any 2019, i que es presenti en un acte al Palau de la Generalitat, a final de febrer, amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra; la consellera de Cultura, Laura Borràs; els quatre presidents de les diputacions, i els regidors de Cultura dels ajuntaments de tot Catalunya.

El Fòrum de l'SPEEM és un espai de trobada, participació i debat dels responsables i programadors dels teatres i auditoris públics adherits al sistema. Enguany, el Fòrum ha tractat el tema de «Les arts escèniques i la música a l'àmbit escolar». La finalitat és plantejar la situació actual de les arts escèniques i la música a l'àmbit escolar, exposar experiències i bones pràctiques de treball en aquest sentit i, finalment, proposar actuacions futures.