Notícies

Miquel Noguer, a la inauguració del VIII Fòrum REDINTUR

Foto : Miquel Noguer, a la inauguració del VIII Fòrum REDINTUR
El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha assistit al VIII Fòrum REDINTUR, que té lloc avui i demà a la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona, juntament amb Miquel Solà, director de l'Escola de Doctorat de la UdG; Joaquim Majó, degà de la Facultat de Turisme de la UdG; Antonio Guevara, president de REDINTUR; Núria Alexandre, presidenta del Consell Social de la UdG, i Glòria Plana, tercera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona.

La xarxa REDINTUR està formada per vint-i-set universitats espanyoles que imparteixen programes de postgrau en diferents àmbits del turisme i la seva finalitat es aglutinar esforços per dur a terme els objectius següents:

- Fomentar l'intercanvi i la mobilitat entre professors i estudiants
- Realitzar projectes d'I + D + I
- Transferir coneixement
- Altres actuacions en matèria de postgrau i doctorat

Una de les activitats de la xarxa és l'organització del Fòrum REDINTUR, que aquest any arriba a la vuitena edició. Aquest esdeveniment persegueix una doble finalitat: d'una banda, tracta de reunir experts del sector per debatre i aprofundir en el coneixement al voltant de diferents temes d'actualitat turística, mitjançant taules rodones, etc., i, de l'altra, tracta de donar visibilitat als titulats en els estudis de postgrau de turisme d'Espanya, presentant públicament els millors vuit treballs de final de màster de cada curs acadèmic.

El president Miquel Noguer ha destacat en la seva intervenció que «amb la presència de les universitats membres de la xarxa REDINTUR es plasma el compromís de docents, estudiants i professionals en favor d'un desenvolupament integral i responsable de la indústria turística de l'Estat espanyol». I ha afegit: «La formació, la cooperació i l'intercanvi de coneixements són fonamentals per garantir el progrés, el desenvolupament social i econòmic i la competitivitat en aquest sector turístic, que coneixem tan bé per la nostra trajectòria històrica».

Calendari del Fòrum
El Fòrum REDINTUR es durà a terme els dies 15 i 16 de novembre de 2018.

Avui, 15 de novembre, a les 9 h, es dona la benvinguda als participants.

A les 9.30 h, es fa una taula de debat sobre els impactes socioeconòmics i mediambientals dels habitatges d'ús turístic (HUT) a les ciutats, amb la participació dels diferents agents implicats.

A les 11.30 h, es presenten els vuit millors treballs finals de màster, escollits per un tribunal representatiu de les vint-i-set universitats espanyoles participants.


Treballs premiats
Durant la realització del VIII Fòrum REDINTUR a Girona, s'han presentat els treballs finals de màster (TFM) seleccionats per la comissió avaluadora de la xarxa, que, un cop valorades més de quaranta propostes a partir d'un procés de revisió, va escollir-ne els vuit més nous, que aporten les contribucions més rellevants en diversos àmbits del turisme.

Els TFM seleccionats han estat defensats públicament. Un comitè n'ha determinat els dos més brillants, que han estat guardonats amb la Distinció Extraordinària. Els autors dels treballs tindran l'oportunitat de publicar els seus TFM com a articles a la revista científica Journal of Tourism Analysis: Revista de Análisis Turístico, editada per l'Associació Espanyola d'Experts Científics del Turisme (AECIT).



Els treballs seleccionats:
La gestión del ocio en el Parque Natural de las Bardenas Reales. Una primera aproximación cualitativa. (Ana Báscones)

Gestión de la saturación turística en destinos urbanos en Europa. (Sofía Mendoza De Miguel)

Diseño e implantación de una marca de calidad gastronómica. (Elena Pulido Morgado)

El nuevo método para la evaluación de la satisfacción del cliente a través de las emociones: la inteligencia artificial de reconocimiento facial. Estudio experimental. (Carmen Pacheco)

Perceptions of tourism: a study of residents' attitudes towards tourism in the city of Girona. (Sira Vidal Rua)

Online presence and relationship marketing analysis of the Spanish Royal Sites. (Natalia Garrido)

Las influencias del turismo en la tipología y la distribución comercial de la ciudad de Mahón (Menorca). (Martí Pol Nuevo)

Análisis y diseño de un sistema de información y gestión de destinos turísticos especializado en turismo de surf en Ciudad del Cabo (Sudáfrica). (Roberto Martín)