Notícies

Fermí Santamaria, a la celebració dels cinquanta anys de l'Associació Montseny Guilleries

Foto : Fermí Santamaria, a la celebració dels cinquanta anys de l'Associació Montseny Guilleries
Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona, ha assistit avui a l'acte de celebració dels cinquanta anys de l'Associació Montseny Guilleries per a persones amb discapacitat intel·lectual. L'acte, que ha tingut lloc a Arbúcies, ha comptat també amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani; l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, i el president de l'Associació Montseny Guilleries, Joaquim Pintu.

Durant la seva intervenció, Fermí Santamaria ha destacat: «De ben segur que aquests cinquanta anys no han estat un camí de flors i violes, però, gràcies al vostre esforç i il·lusió i també gràcies a tota la gent que durant aquests anys d'una manera voluntària i desinteressada hi ha posat part del seu temps i dedicació, heu aconseguit consolidar aquest projecte.» En la celebració hi han participat els Gegants d'Arbúcies i grups musicals com New Serafins, el Cor de Veus Blanques Lutiana o el duet Amalgama. Aquest acte ha estat el tret de sortida de tot un seguit d'accions que es duran a terme al llarg del 2019 per commemorar el cinquantè aniversari.

L'Associació Montseny Guilleries és una entitat sense ànim de lucre que atén persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca de la Selva interior i el Baix Montseny. El treball a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual es va iniciar l'any 1968 a través de l'Associació Local de Caps de Família per atendre les necessitats dels nens i nenes amb discapacitat psíquica de la Mancomunitat Montseny Guilleries, creant una aula d'educació especial. L'any 1978 l'entitat es va convertir en l'Associació Pro-Deficients Montseny Guilleries, amb l'objectiu de donar resposta a la dificultat que comporta la integració al món laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, un cop finalitzada la seva etapa escolar.

Des de l'any 2009, a través de l'actual Associació Montseny Guilleries per a persones amb discapacitat intel·lectual, es segueix treballant en la qualitat i millora contínua dels serveis que ofereix, i creant nous projectes que donin resposta a les necessitats de les persones que atenen.