Notícies

«20 anys de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa», jornada organitzada per la Diputació de Girona

Foto : «20 anys de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa», jornada organitz
Aquest matí ha tingut lloc la jornada «20 anys de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa», organitzada per la Diputació de Girona amb la col·laboració de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Girona (ICAG). La jornada, que ha tingut lloc a la seu del Col·legi a la plaça Jaume Vicenç Vives de Girona, s'ha basat en una trobada de professionals del dret administratiu, amb motiu dels vint anys de l'entrada en vigor de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (LJCA) i dels més de trenta anys de la creació del Servei d'Assistència Jurídica als municipis, en exercici de les competències d'assistència i cooperació de la Diputació de Girona.

En l'acte de benvinguda i inauguració de la jornada han participat Maria Àngels Planas, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona.

Durant la benvinguda Maria Àngels Planas ha volgut destacar que «la jurisdicció contenciosa administrativa és una peça capital del nostre estat de dret». A més, ha afegit que «la missió que li correspon és la de controlar la legalitat administrativa per garantir els drets i els interessos legítims dels ciutadans enfront les administracions públiques».

Un dels objectius principals de la jornada d'avui és realitzar una valoració dels vint anys de l'entrada en vigor d'aquesta Llei amb la intenció de posar en comú l'experiència de totes les persones implicades en aquest procediment _jutges o magistrats, advocats de les parts processals (recurrent i demandada) i altres professionals que intervenen en el procés de control judicial de l'Administració_ per tal de trobar eines i propostes de millora.

A més, la jornada també pretén difondre la tasca de la Diputació a través del seu Servei Jurídic, des del qual presta assistència jurídica als ens locals des del 1986. En aquest aspecte, la vicepresidenta M Àngels Planas ha volgut remarcar que «l'assistència i cooperació jurídica, tant econòmica com tècnica, als municipis és una de les competències essencials de les diputacions. Facilitem l'assessorament jurídic i la defensa judicial de l'Administració local, en especial als municipis de menys capacitat econòmica i de gestió».

Durant la jornada, que ha comptat amb l'assistència d'uns cinquanta professionals, han tingut lloc quatre xerrades de valoració sobre diferents aspectes d'aquesta Llei i de les modificacions que s'hi han anat afegint al llarg d'aquests vint anys. L'acte ha finalitzat amb una taula rodona, moderada per M. Cristina Lloret, lletrada i cap del Servei Jurídic de la Diputació de Girona, en què han participat diversos advocats per tal de valorar temes relacionats amb els vint anys d'aplicació de l'LJCA, la creació de nous jutjats l'any 1999, les mesures d'agilització processal i els procediments abreujats i especials.

Documentació

jornada LRJCA 08/11/2018

Etiquetes

Centre gestor

Serveis Jurídics

Contacte

Oficina de Difusió

comunicacio@ddgi.cat