Notícies

La Diputació de Girona subvenciona amb 81.000 €    les entitats de les comarques gironines que formen part de la xarxa d'habitatges d'inserció social

Foto : La Diputació de Girona subvenciona amb 81.000 €    les entitats de les comarques gironines que formen part de
La Diputació de Girona subvencionarà aquest any amb 81.000 €       quinze entitats de les comarques gironines que formen part de la xarxa d'habitatges d'inserció social. Aquesta col·laboració econòmica és fruit de la renovació del conveni entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i la Diputació, amb l'objectiu d'ajudar les entitats del tercer sector que gestionen habitatges per a persones amb risc d'exclusió social. En total, aquestes entitats gestionen 135 immobles.

Els destinataris finals dels ajuts són ciutadans que requereixen una atenció, seguiment i tutela especialitzats durant un període de temps concret, pel fet que viuen en una situació d'exclusió i pobresa i tenen dificultats d'accés a l'habitatge. També s'adrecen a persones llogateres d'infrahabitatges -immobles que es destinen a habitatge sense tenir cèdula d'habitabilitat ni reunir les condicions per obtenir-la- o bé habitatges sobreocupats.  

Les quinze entitats que rebran els ajuts formen part de la Xarxa d'Habitatges d'Inserció Social (XHIS) de les comarques gironines i hauran de destinar les subvencions a les despeses generades pel lloguer, el manteniment i les despeses corrents dels immobles (llum, aigua, gas, etc.), entre l'1 de gener i el 31 de desembre del 2018. En concret, la Diputació hi col·laborarà amb 600 €       per habitatge i any.

Tot seguit, especifiquem les entitats que integren la XHIS i que, per tant, rebran els ajuts. Entre parèntesis, hi concretem el nombre d'habitatges que gestionen:

Associació de suport i acollida a l'immigrant Àkan (2)
Associació Tallers (11)
ATART (1)
Càritas Diocesana de Girona (8)
Consorci centre d'acolliment i serveis socials La Sopa (4)
Fundació Astres (3)
Fundació Obra Social Comunitària Bellvitge (2)
Fundació Plataforma Educativa (1)
Fundació Privada ADIS (1)
Fundació privada ASPRONIS (4)
Fundació privada de serveis assistencials de la Garrotxa-Fageda (5)
Fundació privada Drissa (4)
Fundació privada Resilis (4)
Fundació SER GI (77)
SUARA SCCL (8)