Notícies

Oberta la convocatòria de la desena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local i de la quarta Beca dels Premis Carles Rahola

Foto : Oberta la convocatòria de la desena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local i de la quarta Beca dels Premi
La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya obren la convocatòria de la desena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. Els premis, que tenen com a objectiu fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre informació de tipus periodístic, es divideixen en set categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa, ràdio, televisió, fotografia, informació digital i comunicació institucional. Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del projecte, que té una dotació de 2.000 euros.

Els treballs han d'haver estat publicats, emesos o difosos entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2018, i es podran presentar a la convocatòria fins al dia 8 de gener de 2019.  

Igualment, s'obre la convocatòria de la quarta edició de la Beca dels Premis Carles Rahola, que té l'objectiu de fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines i que convoca l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i de la Diputació de Girona.

La Beca dels Premis Carles Rahola, que té dues modalitats: professional i universitària, està dotada amb 3.000 euros. La primera s'atorga a un projecte elaborat per periodistes col·legiats, mentre que la segona es concedeix a un estudiant universitari en el marc del projecte de final del grau o el màster que estigui cursant. En els dos casos, el projecte de la recerca ha de basar-se principalment en els recursos de l'Arxiu Municipal de Girona.

Tot i que en les dues primeres edicions la dotació de la beca es repartia entre les dues modalitats, a partir de l'any passat va passar a ser biennal: un any es convoca la professional i el següent, la universitària. L'any passat es va convocar la beca per a periodistes col·legiats i en aquesta edició es destina a universitaris.

Trobareu les bases completes dels premis i de la beca, així com el full d'inscripció a cada categoria, en el web www.premiscarlesrahola.cat.