Notícies

El president, Miquel Noguer, inaugura «Oslobodenje, 11.10.1993 - 11.10.2018» del fotoperiodista Miquel Ruiz a  Sarajevo.

Foto : El president, Miquel Noguer, inaugura «Oslobodenje, 11.10.1993 - 11.10.2018» del fotoperiodista Miquel Ruiz a  Sarajevo.
El president, Miquel Noguer, inaugura «Oslobodenje, 11.10.1993 - 11.10.2018» del fotoperiodista Miquel Ruiz a Sarajevo.

La mostra és un testimoni de la col·laboració de persones, entitats i institucions gironines per salvar el diari Oslobodenje i com aquest diari va sobreviure a la guerra tot fent memòria de com va nèixer el lligam entre les comarques gironines i l ciutat de Sarajevo.

A la inauguració de l'exposició «Oslobodenje, 11.10.1993 - 11.10.2018», aquest dijous a la sala d'exposicions Gazi Hsurev-begov Haanokah de Sarajevo, hi han estat presents el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, el fotògraf Miquel Ruiz juntament amb una trentana de gironins. Entre els assistents hi havia la directora del diari Oslobodenje, Vildana Selimbegovic.

Miquel Noguer ha visitat l'associació de l'Educació Construeix Bòsnia  i Hercegovina (ONG) i s'ha reunit  amb el seu director, el general Jovan Divjak.

El president de la Diputació ha destacat que «la força i constància de Miquel Ruiz per donar a conèixer la situació d'extrema duresa que va viure a Bòsnia i Hercegovina durant la guerra, va contribuir a impulsar diferents campanyes d'ajuda per tal que el país pogués recuperar-se».

Miquel Ruiz porta a Sarajevo una exposició de les fotos que va fer fa 25 anys a la redacció del diari «Oslobodenje», que va rebre l'ajut de Fotògrafs per la Pau. El fotògraf exposa per primera vegada aquelles fotos en aquesta exposició, dins dels actes commemoratius del 75è aniversari de l'«Oslobodenje».

L'exposició, que es podrà veure durant dues setmanes - de l'11 al 20 d'octubre, d dilluns a dissabte, de les 9h a les 20h- a les instal·lacions de l'escola islàmica Gazi Husrev-begov Hanikah, s'ha organitzat amb el suport de la Diputació de Girona i Inspai, l'Ajuntament de Sarajevo i l'associació que dirigeix l'antic general Jovan Divjak (L'Educació Construeix Bòsnia i Hercegovina).