Notícies

Albert Piñeira assisteix a la inauguració de l'exposició «Vides errants: Postguerres i exilis dels germans Pi i Sunyer»

Foto : Albert Piñeira assisteix a la inauguració de l'exposició «Vides errants: Postguerres i exilis dels germans Pi i Sunyer»
La Casa de Cultura de Girona va acollir ahir dimecres la inauguració de l'exposició «Vides errants. Postguerres i exilis dels germans Pi i Sunyer». En l'acte hi van ser presents Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Carme Pi i Sunyer, familiar; Jordi Font, director del MUME; Lluis Freixas, director en funcions de la Casa de Cultura de Girona, i Gemma Domènech, en representació de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural.

Es tracta d'una exposició que vol contribuir a una millor comprensió de l'exili republicà català a través del cas dels germans Pi i Sunyer, uns homes que arran del seu compromís amb la defensa de la llibertat i la democràcia es van veure abocats a emprendre el dolorós camí de l'exili. Tal com ha explicat Piñeira en la seva intervenció «A través d'aquesta exposició d'un cas individual de la família Pi Sunyer _com també va succeir a moltes altres persones_ es pot il·lustrar el que va significar l'exili per al nostre país, la derrota republicana en la Guerra Civil espanyola».

L'exposició, que es podrà veure fins al 17 de novembre, mostra el llarg i complex itinerari d'August, Carles i Santiago Pi i Sunyer, que, acompanyats dels membres de les seves famílies (amb un paper molt rellevant de les seves esposes: Carmen Bayo, Mercè Cuberta i Carme Cuberta, respectivament), van deixar el seu país amb l'esperança d'un retorn pròxim.

En definitiva, aquesta mostra, que comptarà amb documents i objectes originals procedents majoritàriament dels fons familiars, té el repte d'evocar una experiència d'exili amb totes les seves conseqüències: desarrelament, viatges i desplaçaments a través del món (entre Europa i Amèrica principalment), separacions familiars, preocupació constant per un possible retorn i, especialment, l'enyorança.

Documentació

Llibret 11/10/2018