Notícies

M. Àngels Planas inaugura el nou curs de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Girona

Foto : M. Àngels Planas inaugura el nou curs de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Girona
La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, va inaugurar ahir a la tarda el curs 2018-2019 de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, a la Casa de Cultura de Girona. Aquesta activitat de formació consisteix en un cicle de conferències sobre un ampli ventall de temes d'interès general. En aquesta edició, s'hi han inscrit unes 220 persones i la majoria són jubilades. Les sessions tenen lloc cada dimarts, a les 17.30 hores, a l'Aula Magna de la Casa de Cultura i són obertes a tota la ciutadania.

En el primer trimestre d'aquest curs, les conferències de les Aules d'Extensió Universitària tracten sobre història de l'art, psicologia, medicina, llengua, màrqueting, història de la ciutat, literatura, cinema i medi ambient, i són a càrrec d'experts en cada matèria: el conservador museístic Marc Sureda, la doctora en psicologia social Judit Pont, la professora d'anatomia i embriologia humana Anna Carrera, la doctora en filologia catalana Gemma Gómez, el cronista Enric Mirambell, el catedràtic d'arqueologia Josep M. Nolla, la psicòloga Joana Frigolé, l'escriptor Josep M. Fonalleras, l'antropòleg Francesc Bailon i el biòleg Francesc Lozano.

A banda de M. Àngels Planas, en la inauguració del curs ahir també hi van participar el vicealcalde de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso; el president de les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran a Girona, Narcís Sureda, i el director de formació sènior de la Universitat de Girona, Carles Serra.

Durant l'acte, la vicepresidenta de la Diputació, mentre s'adreçava als participants, va declarar: «Amb l'acte voluntari de participar activament en les Aules d'Extensió Universitària, capgireu el sentit negatiu que de vegades atorguem a la formació. Gaudiu adquirint coneixement: és a dir, us ho passeu bé aprenent. I amb el vostre entusiasme, feu que el nom de la Casa de Cultura tingui encara més sentit»,. I va afegir: «Les Aules d'Extensió Universitària estan pensades sobretot per a la gent gran. Ara bé, aquestes conferències són d'interès per a qualsevol persona amb inquietuds culturals i ganes d'aprendre, sigui quina sigui l'etapa de la vida en què es trobi. Per aquest motiu, la Casa de Cultura facilita tots els espais disponibles perquè les sessions estiguin a l'abast del conjunt de la ciutadania».

Les Aules d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Girona tenen el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; la Universitat de Girona; l'Ajuntament de Girona; la Casa de Cultura de la Diputació de Girona; l'Obra Social "la Caixa"; AFOPA (Agrupació d'Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya); el Col·legi d'Aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d'edificació de Girona, i Cecam (Centre d'estudis de la construcció i anàlisi de materials).