Notícies

Miquel Noguer, al lliurament dels Premis Literaris de Girona

Foto : Miquel Noguer, al lliurament dels Premis Literaris de Girona
El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha assistit aquest vespre al lliurament dels Premis Literaris de Girona, que enguany commemoren el 51è Premi Bertrana de novel·la. A l'acte hi han assistit nombroses autoritats, com ara Laura Borràs, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona, i el president de la Fundació Prudenci Bertrana, Joan Domènech, entre altres.

Miquel Noguer ha destacat en el seu discurs que «els inicis del Premi Bertrana pertanyen a temps políticament i culturalment difícils, en plena dictadura franquista, amb censura i repressió, però la iniciativa d'aquell grup de ciutadans valents va fer possible el Premi Bertrana, que avui arriba a la seva cinquanta-unena  edició i que va ser la gènesi d'aquests Premis Literaris de Girona».

Així mateix, el president ha assenyalat que aquests Premis Literaris de Girona «són un crit cultural i social que ens mostra un país ben viu que defensa les llibertat més bàsiques, i honoren la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres, un dels quals, Carles Rahola, d'aquí a pocs mesos farà 80 anys que va ser afusellat només per haver defensat sobre el paper les seves idees pacífiques».

El president de la Diputació de Girona s'ha referit als Premis Literaris de Girona com «el principal guardó literari gironí i un dels més destacats del país».

Els Premis Literaris de Girona són un conjunt de premis de literatura en català atorgats anualment (algun dels quals, des del 1968) per la Fundació Prudenci Bertrana.

Els Premis Literaris de Girona d'enguany són:
51è Prudenci Bertrana de novel·la per El far, de Maria Carme Roca
41è Miquel de Palol de poesia per Cap vespre, de Marc Rovira
39è Carles Rahola d'assaig per Massa foc, de Vicenç Villatoro
33è Ramon Muntaner de literatura juvenil per El noi de paper, de Jordi Folck
24è Cerverí de lletra de cançó per No volem més cops, de Judit Neddermann
18è Lletra a la millor iniciativa digital de literatura catalana per Llums, càmera, poesia ..., d'Anna Riera

Documentació