Notícies

El president de la Diputació de Girona participa en l'acte d'inauguració de la Universitat Catalana d'Estiu

Foto : Fotos: Eddy Kelele.
Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, ha assistit aquest divendres a la 50a edició de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada, on ha participat en l'acte d'inauguració, juntament amb Corinne de Mozas, tinenta d'alcaldia de Prada; Isabel Busquets, vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears; Francesc X. Grau, secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya; Joandomènec Ros, president de la Fundació UCE i de l'Institut d'Estudis Catalans, i Jordi Casassas, president de la Universitat Catalana d'Estiu.

Durant el seu parlament, Miquel Noguer ha reivindicat l'esperit de l'1 d'octubre perquè «més enllà de defensar una idea política o una altra, el que es va fer als col·legis electorals va ser defensar un dret democràtic. En tot moment, durant el procés vers l'estat propi, els alcaldes i alcaldesses, els regidors i regidores, hem tingut clar que també ens la juguem; sempre hem fet costat al govern legítim del nostre país, i seguirem donant suport a tot allò que emani del Parlament de Catalunya».

A més, el president de la Diputació de Girona ha destacat aquesta edició especial de la Universitat Catalana d'Estiu, pel seu mig segle de vida. En aquest sentit ha afirmat que «hauríem de pensar que després de cinc dècades (quatre de les quals, corresponents a la transició i a la normalitat democràtica), després de la recuperació de les institucions del nostre país i de les de la resta del territori de l'àmbit lingüístic, el català està més bé que quan es va fundar la Universitat. No podem negar que l'ús de la llengua s'ha generalitat i s'ha convertit en quelcom normal al Principat gràcies a la immersió lingüística i als mitjans de comunicació en català. Ara bé, continua sent una llengua minoritzada, que hem de continuar protegint, i des de la Diputació ho seguirem fent».
 
Noguer ha conclòs la seva intervenció afirmant que «des de la Diputació de Girona continuarem fent allò que més bé sabem fer: ser al servei dels municipis i promoure la cooperació entre institucions i entre viles i ciutats, demostrant que sempre és possible posar-se d'acord amb algú altre».

Enguany, els actes de la Universitat Catalana d'Estiu, que té com a lema el conegut vers de Miquel Martí i Pol «I, tanmateix, la remor persisteix», clouran el dijous 23 d'agost.

La Universitat Catalana d'Estiu, que té lloc a Prada, a la comarca del Conflent (Catalunya del Nord), des de fa cinquanta anys, ha estat sempre un espai de llibertat i de trobada d'estudiants, professors, professionals, especialistes, polítics i assistents en general dels vuit territoris que componen els Països Catalans: l'Alguer, Andorra, el Carxe, el Principat de Catalunya, la Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià.