Notícies

El diàleg entre la dansa i la música centrarà la 36a edició del festival Ésdansa

Foto : El diàleg entre la dansa i la música centrarà la 36a edició del festival Ésdansa
La 36a edició del festival internacional de dansa d'arrel tradicional Ésdansa, que se celebrarà del 20 al 26 d'agost a les Preses, tindrà com a fil conductor el diàleg entre la dansa i la música, i mostrarà el  treball en comú de companyies provinents d'aquestes dues disciplines artístiques. Així mateix, també inclourà dues danses considerades patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO: la dansa de les mil mans, d'Indonèsia, i el biyelgee, la dansa popular tradicional de Mongòlia.

Tal com han explicat aquest matí en roda de premsa Jordi Fosas, director del festival Ésdansa; Pere Vila, alcalde de les Preses; Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona i diputat de Cultura; Carme Renedo, directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, i Carme Batlle, directora de Banca Institucions de CaixaBank, el festival s'ha posicionat com un dels festivals de referència dins el món de la dansa d'arrel tradicional, tant nacional com internacional. Enguany, a més d'Indonèsia i Mongòlia, també hi participaran companyies internacionals de països com la República Turca de Xipre del Nord, El Salvador i Xile.

Albert Piñeira ha destacat especialment «que el festival demostra que la cultura popular i la dansa tradicional no són res arcaic sinó quelcom plenament actual i de futur» i ha remarcat que «l'Ésdansa ha aconseguit que les paraules "tradicional" i "actual" deixin de ser un oxímoron i passin a convertir-se en un pleonasme». Albert Piñeira també ha destacat el vessant pedagògic del festival, que enguany oferirà 190 hores de formació.