Notícies

Miquel Noguer, investit president de la Diputació de Girona

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele
Avui dimarts, l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha estat investit president de la Diputació de Girona, el dotzè des de l'arribada de la democràcia. El nou president ha estat escollit amb el suport de 26 dels 27 diputats que conformen el Ple: PDeCAT (14 diputats), ERC (8 diputats), PSC (3 diputats), IdS (1 diputat). Per la seva banda, la CUP (1 diputat) ha presentat com a candidat Lluc Salellas, que ha obtingut el seu propi vot.

Miquel Noguer ha promès el càrrec "sense renunciar al dret inalienable del poble català a decidir lliurament i democràticament el seu futur" i ha destacat que "les circumstàncies extraordinàries per les quals passa el país fan que aquests mesos que resten de mandat estiguin plens de reptes". També ha remarcat que "dedicarà el màxim esforç per arribar als màxims consensos possibles amb els grups polítics de la Diputació" i ha agraït al seu predecessor, Pere Vila, que ara exerceix de delegat del govern de la Generalitat, com també als vicepresidents i a l'equip de govern i els diputats, la confiança dipositada en ell.

El nou president de la Diputació ha explicat que "l'excepcionalitat política que estem vivint al país ens obre un camí ple d'incògnites, però la Diputació, com a ajuntament d'ajuntaments, ha de saber mantenir la seva personalitat al servei dels municipis sense deixar en cap moment la tasca de donar suport a tots els ajuntaments, des del més petit al més gran". També ha assenyalat "continuarem fomentant les sinergies entre els municipis i, per això, seguirem estant darrere d'aquells projectes que racionalitzin la gestió de la despesa, que fomentin la mancomunitat de serveis i que al cap de l'any suposin oferir-ne més i de més qualitat a la ciutadania de la demarcació".

Miquel Noguer ha destacat especialment que es continuarà treballant pel "programa social, el suport a les persones i les famílies més desafavorides i amb necessitats especials, els joves, la gent més gran, les infraestructures, el medi ambient, l'habitatge, la cultura i el patrimoni".

El nou president també ha dedicat unes paraules a Salvador Carrera i Comes, "Que fou president de la Diputació del 1983 al 1987 i que ens va deixar la setmana passada. Un exemple de diàleg, entesa i respecte".

L'acte ha comptat amb l'assistència de nombroses personalitats, com l'expresident de la Generalitat Artur Mas, el tres presidents de la resta de diputacions catalanes i els expresidents de la Diputació Arcadi Calzada i Salavedra, Josep Arnau i Figuerola, Pere Macias i Arau, Frederic Suñer i Casadevall, Carles Pàramo i Ponsetí, Joan Giraut i Cot, i Pere Vila i Fulcarà. També hi han assistit nombrosos representants de l'àmbit institucional, polític, social, empresarial, econòmic i professional de les comarques gironines.


Prèviament a l'elecció de Miquel Noguer, el regidor de Pau, Pere Maluquer i Ferrer, ha pres possessió del càrrec de diputat en substitució de Pere Vila i Fulcarà com a diputat del partit judicial de Figueres. Pere Maluquer va ser diputat a la Diputació en els períodes 1995-1999, 1999-2002 i 2007-2011. També va ser president del CILMA del 1999 al 2002.


Miquel Noguer i Planas

Va néixer a Mieres (la Garrotxa) el 1963 i viu a Banyoles des de fa més de vint anys. És alcalde de Banyoles des del 2007 i vicepresident de la Diputació de Girona des del 2011.També va ser alcalde de Mieres del 1991 al 2006, president del Consell Comarcal de la Garrotxa del 1998 al 2006 i president del Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) del 2001 al 2006.