Notícies

Palau-saverdera inaugura l'espai Isidre Macau

Foto : Palau-saverdera inaugura l'espai Isidre Macau
Diumenge passat es va inaugurar l'espai Isidre Macau, una sala situada a la primera planta de l'Ajuntament de Palau-saverdera on es poden visitar les diferents col·leccions d'aquest il·lustre mestre i naturalista palauenc (1882-1946). L'acte va comptar amb l'assistència de Fermí Santamaria, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Isabel M. Cortada, alcaldessa de Palau-saverdera, i Ramon Buxó, director del Museu d'Arqueologia de Girona, a més d'altres alcaldes de la zona i familiars d'Isidre Macau.

A la mostra s'hi poden trobar dibuixos d'alguns dels dòlmens de la serra de Verdera, que el mateix Isidre Macau va fer després de localitzar-los, així com destrals i pedres polides de l'època prehistòrica, que va trobar a Palau-saverdera i a moltes altres localitats. L'any 1985, la família de Macau va fer-ne donació al Museu Arqueològic de Sant Pere de Galligants, en aquells moments de la Diputació de Girona.

L'esforç de les institucions, en aquest cas de l'Ajuntament de Palau-saverdera, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, del Departament de Cultura de la Generalitat i del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Girona, ha permès fer visibles de nou aquestes col·leccions de mol·luscs, minerals i fòssils, així com les peces d'arqueologia. Tal com va explicar Fermí Santamaria, «des de la Diputació de Girona apostem per acostar la recerca i la cultura de les comarques gironines a la ciutadania, i pensem que aquest espai ha de ser un lloc d'interès per a tota la població, però sobretot per a les escoles i els centres d'educació més propers al municipi».