Notícies

Presentació del Festival Internacional del Circ 2019

Foto : Presentació del Festival Internacional del Circ 2019
Aquest matí, al Palau de Fires de Girona, s'ha presentat la vuitena edició del Festival Internacional del Circ, que tindrà lloc del 14 al 19 de febrer de l'any vinent.

La presentació ha comptat amb l'assistència de Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, i  Lluís Matabosch, director del Festival Internacional del Circ i president de Circus Art Foundation.

La Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona donen suport a aquest esdeveniment perquè suposa un estímul econòmic notable per al territori. Un informe encarregat pel Patronat sobre l'edició passada indica un impacte econòmic total d'1.458.863 euros, amb un impacte econòmic directe d'1.010.293 euros.

En l'acte s'han desvelat les novetats d'aquesta novena edició del festival: una fira sectorial del circ, que s'emplaçarà al Palau de Fires de Girona i tindrà per nom Circus World Market, i l'ampliació del festival amb una jornada més, amb la qual cosa abraçarà un total de sis dies i s'hi faran setze actuacions.

En paraules de Miquel Noguer, «el Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona és un esdeveniment cultural que posa de manifest la tasca que els gestors culturals estan duent a terme al territori, la qual contribueix a la desestacionalització i a la valoració d'altres gèneres artístics».

La programació completa del Festival Internacional del Circ «Elefant d'Or» - Girona es donarà a conèixer a partir del mes de novembre però ja hi ha vuit atraccions confirmades, entre les quals destaca la participació del Gran Circ Estatal de Rússia «Rosgoscyrk» o del Circ Nacional de Pyongyang, dues de les principals companyies estatals del món en el sector circense.