Notícies

L'entitat pública d'acció social SUMAR, de la Diputació de Girona, es trasllada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Foto : L'entitat pública d'acció social SUMAR, de la Diputació de Girona, es trasllada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG
L'entitat pública d'acció social SUMAR, de la Diputació de Girona, s'ha traslladat al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG), concretament a l'edifici Narcís Monturiol. El creixement progressiu de l'entitat en els darrers anys havia comportat que les antigues instal·lacions, ubicades a Salt, es quedessin petites i fos necessari el canvi a un espai més gran. La nova seu, amb una superfície de 550 m2, serà el nou lloc de treball de les vint persones que treballen a les oficines centrals de l'entitat.

Una dècada d'acció social
SUMAR és una entitat pública participada majorment per la Diputació de Girona. Desenvolupa serveis socials de qualitat i de proximitat amb el món local, i ofereix solucions d'innovació, de planificació i de gestió als governs locals. A més, també estableix marcs de cooperació amb les entitats del tercer sector social i amb les administracions locals.
L'entitat es va crear l'any 2008 arran de la fusió de tres consorcis de benestar social (Pla de l'Estany, Gironès-Salt i Garrotxa). Inicialment comptava amb una plantilla de 126 treballadors i les oficines centrals es van ubicar a Salt. Deu anys més tard formen part de SUMAR vint-i-cinc governs locals i es gestionen més de trenta equipaments i serveis socials arreu de Catalunya (la meitat a les comarques gironines). Al llarg d'aquest temps, l'espai inicial de 100 m2 s'havia convertit en 300 m2 però l'edifici ja no permetia disposar de més superfície.