Notícies

Pere Vila: «El festival Sea Otter Europe projecta la demarcació de Girona com a destinació cicloturista internacional»

Foto : Pere Vila: «El festival Sea Otter Europe projecta la demarcació de Girona com a destinació cicloturista internacional»
Avui s'ha inaugurat el festival Sea Otter Europe, un esdeveniment centrat en la indústria de la bicicleta, que tindrà lloc a Girona del 8 al 10 de juny. El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, ha assistit a l'acte d'inauguració juntament amb Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Josep Pujols, representant territorial de l'Esport a Girona, i Albert Balcells i Oriol Sallent, directors de l'esdeveniment, entre d'altres.

Girona acull la segona edició del festival Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show, que enguany creix quantitativament i qualitativament, ja que amplia la superfície d'expositors a 26.000 m² i també la d'activitats a 30.000 m². A més, incrementa en 390 les marques participants i a 189 els expositors, i la xifra de participants en les proves i competicions que s'hi organitzen arribarà a 5.000. En aquesta edició, els organitzadors de l'esdeveniment preveuen assolir la xifra de 40.000 visitants a la mostra.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, ha destacat que «fa alguns anys que des del Patronat de Turisme i també des del Consorci Vies Verdes treballem en tres objectius: promocionar l'oferta esportiva i especialment la de cicloturisme de les comarques de Girona; promoure valors com la convivència i la salut mitjançant l'esport i incentivar la mobilitat sostenible en el territori, i, finalment, projectar les marques Costa Brava i Pirineu de Girona a l'exterior». Per altra banda, Vila també ha desitjat que «l'esdeveniment sigui un autèntic èxit, que superem les expectatives fixades i que el puguem seguir celebrant  en el futur».

En aquesta edició del festival Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show, el Patronat de Turisme compta amb un espai promocional a la zona d'exposició i exhibicions de la fira de 200 m², compartit amb quinze entitats i empreses turístiques del territori membres del Club de Màrqueting de Natura i Turisme Actiu i del Club de Màrqueting de Turisme Esportiu. L'objectiu és donar a conèixer l'oferta turística pedalable de la destinació entre els visitants a la mostra.

A més del Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona dona suport al Girona Cycling Festival, que tindrà lloc de l'11 al 17 de juny a Girona, organitzat per l'agència Bike Breaks Girona Cycle Centre. Aquest esdeveniment, de caràcter més popular, té per objectiu oferir als amants de la bicicleta un ventall d'activitats i proves a través de les quals gaudeixin de l'activitat en un territori cicloturista com és la demarcació de Girona. De la programació del Girona Cycling Festival en destaca la prova Girona Gran Fondo, una ruta circular de 125 quilòmetres, i la cronoescalada als Àngels.

En els darrers tres anys, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona està fent un gran esforç estratègic a través del Club de Màrqueting de Turisme Actiu i Natura i del Club de Màrqueting de Turisme Esportiu per situar la demarcació de Girona com a destinació ciclista europea de primer ordre. En aquest sentit s'han produït continguts promocionals i audiovisuals temàtics per arribar als públics més especialitzats.