Notícies

Presentació de l'exposició «Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff» a l'Espai Carmen Thyssen

Foto : Foto: Eddy Kelele.
Aquest migdia ha tingut lloc a l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols la presentació de l'exposició «Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff», de la col·lecció Carmen Thyssen. A l'acte hi han participat Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; la baronessa Carmen Thyssen; Sílvia Romero, regidora de l'Espai Carmen Thyssen, i Pilar Giró, comissària de l'exposició.

Pere Vila ha destacat l'impuls que rep cada any l'oferta cultural de la Costa Brava amb les exposicions temporals de l'Espai Carmen Thyssen i també ha remarcat la rellevància que tindrà el futur Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols en l'àmbit cultural, econòmic i turístic.

L'exposició és un recorregut de quatre segles a través de diferents sensibilitats i contextos socioculturals que han propiciat una particular manera d'interpretar i mostrar el paisatge. Hi destaquen treballs de Jan van Goyen, un dels màxims representants de la pintura del segle d'or neerlandès; de Camille Pissarro, pintor impressionista contemporani de Monet, i de l'artista russa Olga Sacharoff, que, després de les seves estades a Tossa de Mar, es va instal·lar a Barcelona i va deixar una gran obra de paisatges i escenes quotidianes.

Les exposicions temporals a l'Espai Thyssen es van iniciar l'any 2012 i cada estiu les visiten milers de persones. Enguany la mostra es podrà veure del 10 de juny al 14 d'octubre.