Notícies

Inaugurat el Congrés Mundial sobre Raonament Probatori, a Girona

Foto : Inaugurat el Congrés Mundial sobre Raonament Probatori, a Girona
La Càtedra de Cultura Jurídica de la Universitat de Girona organitza un congrés mundial sobre el raonament de proves en els judicis, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona els dies 6, 7 i 8 de juny.

Avui dijous, s'ha inaugurat el Congrés Mundial sobre Raonament Probatori, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona els dies 6, 7 i 8 de juny. El Congrés està organitzat per la Càtedra de Cultura Jurídica de la Universitat de Girona, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Girona.

En la inauguració hi han intervingut: M. Àngels Planas, diputada de Programes Europeus de la Diputació de Girona; Quim Salvi, rector de la UdG; Carles Ribas, 6è tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona; Albert Ruda, degà de la Facultat de Dret, i Jordi Ferrer, director de la Càtedra de Cultura Jurídica.

La Càtedra de Cultura Jurídica de la Universitat de Girona, juntament amb l'editorial jurídica Marcial Pons, organitza aquest congrés mundial sobre raonament de proves en els judicis, en ocasió de la publicació del volum número cent de la col·lecció «Filosofía y Derecho».

Aquest esdeveniment internacional, que tindrà lloc a l'Auditori Palau de Congressos del 6 al 8 de juny, reuneix a Girona especialistes provinents de quatre continents, que abordaran els problemes del raonament probatori en el procés judicial.

La trobada aplega prop de 350 persones, entre acadèmics, advocats, jutges, fiscals, etc., - provinents de 30 països, que contrastaran i debatran punts de vista de tradicions i cultures jurídiques diferents, amb l'objectiu de millorar les legislacions en matèria de prova en el procés i també les pròpies pràctiques judicials. A aquest efecte, les llengües oficials del Congrés són el castellà i l'anglès, amb servei de traducció simultània.



Segons el professor Jordi Ferrer, director de la Càtedra de Cultura Jurídica, el Congrés ha de servir per «comprendre millor els problemes que planteja la prova en el procés judicial, obtenir propostes per a la millora legislativa i tenir eines per controlar de forma més fiable la racionalitat de les decisions judicials sobre els fets».

M. Àngels Planas ha destacat que «des de la Diputació de Girona, col·laboradora institucional d'aquest Congrés, volem agrair l'esforç dels organitzadors per aplegar en una mateixa convocatòria algunes de les persones amb més visió de futur que hi ha, ara per ara, a tot el món jurídic. Sens dubte, la transmissió de les seves experiències i l'anàlisi del procés judicial contribuirà a promoure noves iniciatives».

En el Congrés també es crearà la International Association of Evidence Science and Theory, una associació mundial d'experts en matèria probatòria que tindrà la seva fundació a Girona. D'aquesta manera, el Congrés esdevé una eina per consolidar Girona i la Càtedra de Cultura Jurídica de la Universitat de Girona com a referents jurídics internacionals. Una mostra d'això és que el resultat de fer una cerca a Google amb el nom del Congrés en català, castellà i anglès, suma ja més de quatre mil resultats.