Notícies

Inund'Art arriba a la tretzena edició amb una programació íntegrament vinculada a les arts visuals

Foto : Inund'Art arriba a la tretzena edició amb una programació íntegrament vinculada a les arts visuals
Avui s'ha presentat la tretzena edició del festival Inund'Art 2018 a la Casa de Cultura de Girona. En l'acte hi han intervingut: Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; Carles Ribas, tinent d'alcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona; Agnès Fàbrega, coordinadora territorial de Joventut a Girona, i Raquel Morón, directora d'Inund'Art.

Inund'Art es reformula en aquesta nova edició: programa íntegrament activitats vinculades a les arts visuals i potencia l'art interactiu i participatiu. El festival, que tindrà lloc de l'1 al 3 de juny, obre la programació de Temps d'Art Girona, amb més d'una vintena d'exposicions i instal·lacions exteriors, vuit performances i accions al carrer, i dos recorreguts sensitius.

La proposta d'enguany tindrà com a eix temàtic «L'art interactiu i participatiu», amb la voluntat que els espectadors es converteixin en participants amb un paper més actiu en el procés creatiu. Les tretze exposicions que acull la Casa de Cultura es podran visitar fins al 22 de juny.

Segons els organitzadors, després de dotze anys apostant per tota mena de disciplines artístiques, a partir d'aquesta edició el festival se centrarà únicament en activitats vinculades a les arts visuals i deixarà de programar propostes d'altres àmbits culturals. En el moment de la seva creació, Inund'Art va apostar per un programa multidisciplinari amb la intenció de donar resposta al dèficit cultural que patia la capital gironina en aquells anys. Superada aquesta fase amb la consolidació d'una variada oferta cultural durant la darrera dècada, els organitzadors d'Inund'Art aposten ara per un canvi de rumb en la seva programació, per consolidar el festival com una de les mostres d'art contemporani de referència del seu àmbit a Catalunya. Aquest canvi confirma la tendència iniciada en les darreres edicions, que, en els últims anys, ha anat prioritzant les propostes d'arts visuals per consolidar una mostra única en el seu àmbit i la seva tipologia a les comarques gironines.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha destacat que «des de la Diputació de Girona i la Fundació Casa de Cultura creiem que fomentar les activitats artístiques és incentivar el diàleg i l'intercanvi cultural, i això només és possible gràcies al caràcter universal del llenguatge artístic, que precisament Inund'Art recull. Donar suport als artistes emergents -un dels valors que es defensen des d'Inund'Art- és vital per al futur de les nostres tradicions i del nostre patrimoni, perquè donant suport als artistes creem i consolidem el nostre relat cultural».

En la seva nova línia de treball, Inund'Art també vol anar més enllà de ser un referent de les arts visuals i pretén convertir-se en un esdeveniment que proposa un art més vivencial, interactiu i participatiu, creant una mostra «amb tots els sentits». El festival vol multiplicar l'experiència del públic perquè hi participi, experimenti, jugui i senti la cultura.

Amb aquesta intenció, s'han programat prop d'una quarantena de propostes artístiques entre els projectes seleccionats a la convocatòria d'Inund'Art 2018, així com una desena de produccions pròpies. El programa inclou una vintena d'exposicions a edificis públics i centres d'art; cinc instal·lacions al carrer; vuit performances o accions al carrer; dos recorreguts sensitius, i propostes per a tota la família. Pintura, dibuix, fotografia, escultura, ceràmica, vídeo, performances o accions són algunes de les disciplines que conformen la programació d'Inund'Art 2018.



Documentació