Notícies

Pere Vila assisteix a la presentació del centenari de la UE Figueres

Foto : Autor: M. Artalejo
La sala de plens de l'Ajuntament de Figueres va convertir-se divendres en l'escenari de la presentació del programa d'actes i del logotip del Centenari  de la Unió Esportiva Figueres. A l'acte hi van assistir el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip; el regidor d'Esports i membre de la junta directiva, Jordi Masquef; el president del comitè organitzador del Centenari de la Unió, Carles Lloveras, i el futur president de la UE Figueres, Narcís Bardolet.

El Figueres, fundat el 1919, donarà el tret de sortida als actes pels seus cent anys d'existència amb un amistós contra el primer equip del Girona aquest dimarts 22 de maig, i la commemoració del centenari s'allargarà un any, fins a l'abril vinent.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va valorar «molt positivament la idea que han tingut la Unió Esportiva i l'Ajuntament de Figueres de commemorar aquest aniversari per diversos motius. El primer, perquè es tracta d'una iniciativa molt interessant i necessària, que ajudarà a deixar constància de la història d'un dels clubs de les comarques gironines més emblemàtics. I el segon, més enllà de la simple vessant esportiva, pel fet d'implicar-se en els àmbits educatius i socials, en el teixit associatiu de la vostra ciutat, i fer que la gent recuperi el sentiment de ser i sentir-se de la Unió».

Marta Felip, alcaldessa de Figueres, va assenyalar que serà «un any d'esdeveniments i d'il·lusió; poques entitats a la ciutat tenen cent anys». Jordi Masquef, regidor d'Esports i membre de la junta directiva del club, es va mostrar «orgullós» de formar part d'aquests actes, i va comentar que «és una oportunitat única per recosir i enganxar famílies que en una època o altra han ajudat a fer gran el club». José Antonio Revilla, president sortint de la UE Figueres, va manifestar que «l'entitat està en una situació estable i volem donar-li més força». El seu relleu, Narcís Bardalet, va fer una crida a la «rigorositat, il·lusió i joventut» perquè «el futbol és com la vida».

L'acte que iniciarà la commemoració del centenari, el partit amistós contra el Girona d'aquest proper dimarts, es farà a l'estadi de Vilatenim i començarà a partir d'un quart de nou del vespre. Per als propers mesos hi ha tota una sèrie d'esdeveniments previstos. Entre d'altres, es farà una exposició històrica al Museu del Joguet; un torneig de veterans en què participaran el Barça, l'Espanyol, el Nàstic, el Lleida i el Figueres; un sopar de germanor; tertúlies, i un reconeixement a la massa social del club i a exjugadors i expresidents, entre altres personalitats.



Documentació