Notícies

Pere Vila assisteix al desè aniversari d'hostaleria i turisme de l'Institut Ramon Coll i Rodés, de Lloret

Foto : Pere Vila assisteix al desè aniversari d'hostaleria i turisme de l'Institut Ramon Coll i Rodés, de Lloret
Aquest dijous, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha assistit a la celebració del desè aniversari dels cicles de la família d'hostaleria i turisme de l'Institut Ramon Coll i Rodés, de Lloret de Mar.

A l'acte han estat presents Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar; Cristina Pint, tècnica d'Educació de l'Ajuntament de Lloret de Mar; i Antoni Bagó i Luis Peralta exdirector i actual director respectivament de l'Institut Ramon Coll i Rodés.

Aquest centre imparteix el cicle formatiu de grau mitjà dedicat als serveis de la restauració. Actualment, a banda del grau mitjà de cuina i gastronomia i serveis a la restauració, compta amb un grau superior de gestió d'allotjaments turístics i, nou d'aquest curs, amb un grau mitjà de forneria, pastisseria i confiteria. Són estudis duals: el primer any és totalment teòric i el segon gairebé en un 100 % del temps s'hi fan pràctiques remunerades en una empresa del sector.

El president de la Diputació ha felicitat els educadors, alumnes, empresaris i altres institucions que han apostat pel sector de la restauració: «Formeu grans professionals que contribueixen a la marca gastronòmica del conjunt de les comarques gironines».

Així mateix, Pere Vila ha assenyalat que «les comarques gironines són, des de fa un bon grapat d'anys, una referència mundial en el món de la gastronomia. És imprescindible el treball que fa l'Institut Ramon Coll i Rodés, un centre formador d'excel·lents professionals». I ha agraït la tasca de l'institut per crear sinergies amb sectors públics i privats. També ha destacat la necessitat d'aquests estudis: «El 100 % dels estudiants que acaben els cicles troben feina».