Notícies

"Capturant l'actualitat"

Foto : Foto: Martí Artalejo
La seu de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull l'exposició "Capturant l'actualitat", una selecció de les 174 imatges que es van presentar a la novena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra -de la qual s'ha editat un catàleg- està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, i es pot visitar fins al 29 de juny. Després, passarà a integrar-se al programa d'exposicions itinerants de la Diputació de Girona.

Aquesta exposició correspon a una selecció, ampliada en el catàleg, dels cinquanta treballs presentats a la categoria que premia la millor fotografia de premsa en la darrera edició dels premis. Disset professionals, cadascun amb la seva mirada personal, aconsegueixen fer reviure alguns dels fets destacats del 2017, amb una atenció especial a tot els esdeveniments polítics que es van viure el darrer trimestre de l'any. Les càrregues policials del dia 1 d'octubre centren inevitablement moltes de les imatges, igual que les manifestacions que van tenir lloc posteriorment com a resposta a aquesta violència i a l'aplicació de l'article 155.

Però és evident que dotze mesos donen per a molt més, i seria injust no reflectir en aquest recull l'alegria que es va viure per l'ascens (per fi!) del Girona FC a primera divisió, no recordar l'expectació que va crear-se a Figueres per l'ordre que va obligar a exhumar el cos de Dalí per extreure'n ADN o descartar el dolorosíssim impacte que va tenir a Ripoll descobrir el vincle amb la vila dels terroristes que van atemptar a Barcelona i a Cambrils.
Totes aquestes fotos van capturar en el moment precís un trosset d'actualitat. I moltes ens mostren, amb tota la seva força, un instant d'història.

"Capturant l'actualitat" inclou fotos de Martí Artalejo, David Borrat, Jordi Busquets, Albert Busquets, Joan Castro, Agustí Ensesa, Vicenç Esteve, Eddy Kelele, Manel Lladó, Carles Palacio, Sergi Paramès, Aniol Resclosa, Àngel Reynal, Jordi Ribot, Glòria Sánchez, Marc Sanye, Lluís Serrat i Robin Townsend; i es pot visitar fins al 29 de juny a la nostra seu.

Les institucions, associacions i entitats gironines que vulguin acollir-la poden sol·licitar-la per mitjà del portal web www.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.