Notícies

Més de cinc mil escolars participaran del 17 al 20 de maig a la cinquena edició dels Jocs Emporion

Foto : Més de cinc mil escolars participaran del 17 al 20 de maig a la cinquena edició dels Jocs Emporion
Mes de cinc mil escolars participaran del 17 al 20 de maig a la cinquena edició dels Jocs Emporion, que enguany es faran a Girona i Salt. Els Jocs inclouran les finals territorials de Girona dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, activitats esportives destinades a la gent gran i a persones discapacitades, una gala per retre homenatge als esportistes que han actuat amb més fair play (joc net) i una jornada sobre educació i olimpisme.

En conjunt, serà un esdeveniment esportiu multidisciplinari de quatre dies, al qual assistiran unes 5.600 persones, una xifra que no ha parat de créixer des de la creació del Jocs, ara fa cinc anys. I és que a la primera edició, que es va fer a l'Alt Empordà, es van comptabilitzar 1.850 participants; a la segona, a la Selva, 2.600; a la tercera, al Pla de l'Estany, 4.214, i a la quarta, al Baix Empordà, 5.200.

Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat, i l'organització de la cinquena edició va a càrrec del Consell Esportiu del Gironès i de la resta de consells esportius de l'Agrupació Territorial de Girona. La presentació oficial dels Jocs s'ha fet aquest migdia a la Diputació de Girona, en un acte que ha comptat amb la participació de Pere Vila, president de la Diputació; Josep Pujols, representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona; Jaume Busquets, president del Consell Comarcal del Gironès, i Narcís Boschdemont, president del Consell Esportiu del Gironès. També hi ha assistit Jordi Viñas, alcalde de l'Ajuntament de Salt; Carles Salgas, diputat d'Esports de la Diputació de Girona, i els presidents dels consells esportius de la demarcació de Girona.

Pere Vila ha destacat que en aquests cinc anys els Jocs s'han consolidat com un referent esportiu de la demarcació de Girona i n'ha agraït la implicació d'administracions, treballadors, tècnics, voluntaris, mares i pares. Josep Pujols ha remarcat que l'esport s'ha de veure en positiu i que el fet de premiar el fair play ensenya als joves que quan es practica esport sempre es guanya, independentment dels resultats. Jaume Busquets ha explicat que l'esport és una eina de formació de l'individu i que les administracions públiques han de facilitar que tothom qui vulgui pugui practicar-lo. Narcís Boschdemont ha incidit en el fet que els Jocs creixen anualment fins a involucrar totes les franges d'edat i el màxim nombre d'entitats.

Els Jocs començaran el dijous 17 de maig a la tarda amb una jornada sobre educació i olimpisme, a càrrec de les esportistes olímpiques Jèssica Vall i Marta Vilajosana. L'endemà al matí es farà una trobada multiesportiva i també una trobada de gent gran al parc de les Ribes del Ter. Així mateix, es donarà el tret de sortida a les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars, que es disputaran a diferents espais de Girona i Salt durant tot el cap de setmana. El divendres al vespre se celebrarà la gala Valors en Acció a l'Auditori de Girona, on es farà un reconeixement als esportistes, equips, tècnics i directius que més hagin destacat pel seu fair play i exemplaritat ètica. Els Jocs inclouran una gran varietat d'esports com ara futbol, futbol adaptat, bàsquet, voleibol, natació, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge i  handbol. També s'hi farà un raid d'aventura.

Els moments més multitudinaris dels Jocs molt probablement seran la gala Valors en Acció (950 persones), la trobada multiesportiva del parc de les Ribes del Ter (1.000) i la lliga territorial de hip-hop (650). Pel que fa a les instal·lacions, s'utilitzaran equipaments tant de Girona (pavelló de Fontajau, pavelló de Palau, Ribes del Ter...) com de Salt (pavelló municipal, camp de futbol Coma Cros, pavelló de gimnàstica artística...).

Podeu consultar el dossier de presentació dels Jocs Emporion des d'aquest enllaç