Notícies

Vuitanta tennistes classificades entre les 150 i 300 millors del món, al Torneig de Tennis Femení de la Bisbal

Foto : Vuitanta tennistes classificades entre les 150 i 300 millors del món, al Torneig de Tennis Femení de la Bisbal
Una vuitantena de tennistes de 25 països classificades entre les 150 i 300 millors del món participaran a la tercera edició del Torneig Internacional de Tennis Femení WTA-ITF 25.000 $ + H Sol Gironès Ciutat la Bisbal d'Empordà, una competició organitzada pel Club de Tennis la Bisbal Centre Esportiu i l'empresa Sports and Fun. El torneig atorgarà premis per valor de 25.000 dòlars i enguany també oferirà a les jugadores l'hospitality (l'allotjament), fet que augmenta la categoria de l'esdeveniment així com els punts que les jugadores n'obtenen si el guanyen. Concretament, la guanyadora del torneig aconseguirà un premi de 3.000 dòlars i 60 punts per al rànquing mundial.

La competició es durà a terme entre el 12 i 20 de maig a les instal·lacions del club. Els partits de la fase prèvia es jugaran el dissabte 12 i el diumenge 13, i els del quadre general i els de dobles, la setmana del 14 al 20. El torneig és l'única competició internacional de tennis femení atorgada a les comarques gironines per la Reial Federació Espanyola de Tennis (RFET), i forma part del circuit professional ITF (International Tennis Federation) i WTA (Woman Tennis Association).

El campionat ha estat presentat aquest matí per Carles Salgas, diputat d'Esports de la Diputació de Girona; Josep Pujols, representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona; Lluís Sais, alcalde de la Bisbal d'Empordà; Joan Querol, secretari general de la Reial Federació Espanyola de Tennis; Xavier Ponsatí, president del Centre Esportiu Club de Tennis la Bisbal, i Marta Sánchez, directora del torneig. A l'acte, també hi han assistit Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i Joan Pruna, president de la delegació gironina de la FCT.

Durant la presentació els ponents han destacat la importància que el torneig hagi augmentat de categoria i que d'aquesta manera se n'incrementi també la projecció internacional i es consolidi com una de les competicions més importants de l'Estat. També s'ha remarcat que el campionat serveix per visualitzar el tennis femení en particular i l'esport femení en general i donar-hi suport, a fi d'igualar-lo amb l'esport masculí en termes de seguiment popular, audiències als mitjans i nombre de practicants.

El Centre Esportiu Club de Tennis la Bisbal
El Centre Esportiu Club de Tennis la Bisbal, fundat l'any 1985, és un centre amb més de 1.380 socis, unes instal·lacions de primer nivell i un ampli ventall d'activitats esportives que l'han situat com a referent esportiu de la zona. Enguany i per tercer cop, el Club de Tennis la Bisbal Centre Esportiu ha fet un gran esforç, tant des del punt de vista dels recursos humans com econòmics, per poder dur a terme aquest esdeveniment amb el màxim de garanties i professionalitat.

La voluntat del club és seguir organitzant aquests esdeveniments d'alt nivell i continuar promocionant la pràctica esportiva de qualsevol tipus, posant especial interès en el foment de l'esport femení.

Comitè d'honor del torneig
Enguany el comitè d'honor està format per:
- Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya
- Pere Vila, president de la Diputació de Girona
- Lluís Sais, alcalde de la Bisbal d'Empordà
- Gerard Martí, secretari general d'Esports de la Generalitat de Catalunya
- Miguel Díaz, president de la RFET
- Jordi Tamayo, president de la FCT
- Manolo Orantes, jugador de referència del tennis mundial
- Àlex Corretja, jugador de referència del tennis mundial
- Carla Suárez, jugadora de referència del tennis mundial

El torneig es retransmetrà en directe per TV Costa Brava i en temps real o streaming per Internet.