Notícies

Girona canta a cappella

Foto : Girona canta a cappella
Ahir el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va presentar el cartell de la setena edició del Festival Internacional de Música A Cappella de Girona. A l'acte també van assistir Pau Marquès, director del festival, i Carles Ribas, regidor de Cultura i regidor delegat de Joventut de l'Ajuntament de Girona. Enguany el festival tindrà lloc del 12 al 20 de maig, novament coincidint amb Temps de Flors.

Albert Piñeira va voler destacar que «la Diputació de Girona està disposada a donar suport a totes les iniciatives que ajuden a fer visible la cultura de les nostres comarques. En aquest sentit el Festival A Cappella és un esdeveniment que aposta per la qualitat de grups de km 0 i de projecció internacional. De la mateixa manera, el públic mai falla en aquestes cites, i una mostra d'aquest interès i d'aquesta passió artística és l'agenda d'actes de la Casa de la Cultura de la Diputació, on els concerts de música clàssica ja són una tradició. Quina millor manera que aquesta d'acompanyar un dels moments clau de la cultura gironina, com és Temps de Flors, amb un festival únic i irrepetible».

Girona A Cappella és una proposta de festival alternatiu, centrat en el món de l'emotiva i vibrant modalitat del cant a cappella, que fa palesa la seva espectacularitat i promet nombroses ofertes de grups que gaudeixen d'una acceptació tant nacional com internacional. En la setena edició, el festival implica 8 dies, 11 grups i 4 països representats, i aposta per la qualitat artística. L'esdeveniment ha situat Girona, ciutat de festivals, dins el circuit europeu a cappella i ja és una parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere.

Corals de tot el món faran vibrar Girona

El Festival Internacional de Música A Cappella de Girona és l'únic d'aquest gènere a tot l'Estat espanyol i, com a cada edició, portarà enguany, a diversos escenaris, algunes de les formacions de renom internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu.

Considerats com la millor formació vocal europea, els suecs The Real Group, que celebren els trenta anys de trajectòria, encapçalen un cartell atractiu, on també destaquen la potència escènica dels polonesos Audiofeels, la sonoritat dels britànics The Beatbox Collective, la calidesa de les cubanocatalanes Gema4 o la producció pròpia del festival, The Beatles A Cappella Tribute, amb Les Anxovetes & The Hanfris Quartet, dues de les millors formacions vocals del nostre país. El festival completa la programació amb actuacions de corals a les quals s'ha volgut donar visibilitat, a l'escenari principal de la plaça de la Independència i que hi actuaran entre setmana.

És possible consultar la programació de concerts i activitats a la web oficial del festival.