Notícies

INSPAI edita per Sant Jordi la tretzena sèrie de punts de llibre, dedicada a les fotografies del Fons Pep Iglésias

Foto : INSPAI edita per Sant Jordi la tretzena sèrie de punts de llibre, dedicada a les fotografies del Fons Pep Iglésias
INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, dins el seu àmbit d'actuació, que es basa en la difusió i divulgació dels fons fotogràfics que gestiona, ha editat, un any més, un conjunt de deu punts de llibre. Les imatges que il·lustren la sèrie pertanyen al Fons Pep Iglésias.

Aquesta nova edició dels punts de llibre està dedicada al fotoperiodista, fotògraf freelance i dissenyador gràfic Pep Iglésias (Girona, 1958-2018). És una petita mostra de l'extens fons fotogràfic resultat de la carrera d'aquest professional. Les imatges també formen part de la tria feta pel mateix Pep Iglésias per a l'edició del vuitè volum de la col·lecció «Quaderns de Fotografia» i per a una exposició, el mes d'octubre de 2018.

Els nous punts de llibre d'INSPAI es poden trobar a la parada de la Diputació de Girona, que enguany estarà situada a la plaça de Catalunya (a tocar del pont de Pedra). Els punts de llibre seran ben aviat a diferents llibreries de les comarques de Girona així com a la resta de Catalunya, Palma de Mallorca i Perpinyà. Es pot consultar més informació sobre les llibreries a la pàgina web d'INSPAI.

INSPAI és un servei públic especialitzat i un equipament específic dedicat a la recollida, tractament, conservació, difusió i promoció de la imatge, així com a la formació en relació amb aquest entorn. Combina l'àmbit patrimonial, que té les funcions pròpies de l'Arxiu d'Imatges Emili Massanas i Burcet, i l'àmbit de promoció, relacionat amb la imatge contemporània.

Quinzena edició de la Lectura continuada de Josep Pla

Una altra de les activitats celebrades en el marc de la Diada de Sant Jordi serà la quinzena edició de la Lectura continuada de Josep Pla, que es durà a terme al Teatre Municipal de Palafrugell diumenge vinent, 22 d'abril, a les 10 h.  

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona ofereix el recital Només som paraules

Diumenge vinent, 22 d'abril, a les 19 h, tindrà lloc el recital Només som paraules a l'auditori Josep Viader. A l'audició, l'actriu gironina Cristina Cervià i el músic Domènec Boïgues presentaran una tria de textos de diferents autors, com Màrius Serra, Marcel Proust, Narcís Comadira o Italo Calvino, que ens faran reflexionar sobre les paraules i l'ús que en fem. L'entrada al recital és gratuïta i l'aforament és limitat.

Aprofitem per desitjar-vos una bona Diada de Sant Jordi.