Notícies

Pere Vila visita la fundació naturalista Emys

Foto : Foto: Martí Artalejo
El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha visitat avui les instal·lacions de la fundació Emys, ubicades a la finca rural Can Moragues, de Riudarenes, on ha estat rebut per Jordi Gironès, alcalde de Riudarenes; Santi Massot, president de la fundació; Marc Vilahur, director, i treballadors del centre.

Emys és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la conservació de la natura, en especial a les zones humides, i de la tortuga d'estany (Emys orbicularis), mitjançant recerca, gestió, conservació, educació i conscienciació. A més, la fundació ajuda les entitats del territori a fer una gestió ambiental sostenible mitjançant l'agroecologia, les intervencions forestals sostenibles, l'educació ambiental i l'ecoturisme.


La Diputació dona suport a diversos projectes de la fundació, com la realització d'una exposició itinerant per sensibilitzar sobre l'adaptació al canvi climàtic a l'espai català transfronterer i l'organització de tallers d'educadors ambientals.


Centre per al Desenvolupament Sostenible

Can Moragues és una finca rural situada a Riudarenes on la fundació Emys ha creat un Centre per al Desenvolupament Sostenible, un espai on realitza activitats de formació i  educació ambiental, treballa l'alimentació ecològica, la bioconstrucció i el naturalisme. Alhora, el centre disposa d'un centre de processament de verdures i fruites ecològiques de proximitat, gestionat per persones de col·lectius desafavorits.