Notícies

Comença a vibrar el Sismògraf 2018, el festival de dansa d'Olot

Foto : Comença a vibrar el Sismògraf 2018, el festival de dansa d'Olot
Dijous 19 d'abril, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, juntament amb la directora artística del festival, Tena Busquets; l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas i el director de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) de la Generalitat de Catalunya, Xavi Diaz, van presentar la desena edició del Sismògraf, el festival de dansa de les comarques d'Olot. El Sismògraf es duu a terme enguany del 19 al 22 d'abril i és un punt de trobada del sector de la dansa, on es reuneixen productors, gestors culturals, directors de festivals, programadors, artistes, distribuïdors, mànagers, curadors, crítics i altres professionals vinculats a aquest món.

Albert Piñeira va destacar que «des de l'ens que represento, vull agrair a tot I'equip del Sismògraf la seva inestimable feina, així com a les associacions i institucions que, com la Diputació, li donen el suport que es mereix. Desitjo que tornem a vibrar, una edició més, en aquesta festa de la dansa». El vicepresident de la institució també va voler remarcar que la comarca de la Garrotxa «és àmpliament coneguda arreu del territori català per diversos motius: la fageda, els volcans o la ratafia, que té el segell Girona Excel·lent de la Diputació. Des de fa uns anys aquesta zona ha esdevingut un referent, amb una programació cultural de qualitat, que aplega múltiples disciplines com la literatura o la música, entre d'altres. El Sismògraf és una clara reivindicació d'aquesta comarca».

El Sismògraf va néixer fa nou anys amb la voluntat d'agrupar un cicle de propostes que es feien dins la programació cultural de la ciutat d'Olot. El festival treballa per ser l'epicentre de la dansa a Catalunya, amb un doble vessant: ser alhora un mercat i una festa de la dansa.

El festival forma part de Creative Catalonia, un programa per a la internacionalització de la cultura i de les arts de Catalunya. En l'edició del 2015 va passar a ser un dels festivals estratègics per a les arts escèniques de la Generalitat, com el Trapezi de Reus, Fira Tàrrega o La Mostra d'Igualada. En aquesta edició del Sismògraf també s'hi reuniran els deu programadors que durant els darrers dotze mesos han estat participant en el PRO365, un projecte d'acompanyament per a professionals de la gestió escènica de Catalunya en l'àmbit de la dansa, les arts del moviment i la creació contemporània.

A més, dins el festival Sismògraf té lloc per segon any consecutiu el projecte paral·lel Ona Expansiva, amb la voluntat d'ampliar la programació del festival a les poblacions veïnes. Enguany, el festival col·labora amb les poblacions de les Planes d'Hostoles, Besalú i la Vall d'en Bas, que programen un espectacle de dansa en els seus respectius municipis.

Trobareu més informació al web del Sismògraf, en aquest enllaç.