Notícies

Albert Piñeira presenta la màgia de FIMAG

Foto : Albert Piñeira presenta la màgia de FIMAG
Avui al matí, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha presentat a Torroella de Montgrí la setena edició de la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí. L'acte de presentació també ha comptat amb la presència de Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí; Ignasi Molina, director de FIMAG, i David el Mag, coordinador de la programació. Aquest esdeveniment desplegarà la seva programació a principis de juny.

En nom de la Diputació, Piñeira ha destacat que «es tracta d'una Fira amb una repercussió que també comprèn el sector turístic, de manera que és una cita que aporta un plus de qualitat a la demarcació de Girona, una demarcació de festivals. A l'estiu, en concret, la intensitat d'activitats creix i les nostres comarques es converteixen en la destinació predilecta per a molts visitants». El vicepresident de l'ens també ha volgut remarcar que «des de la Diputació creiem que aquests són motius de pes per continuar al costat de FIMAG», i ha afegit: «De manera que us desitgem una gran Fira i us convidem a seguir treballant-hi».

Els dies 1, 2 i 3 de juny, Torroella de Montgrí es convertirà en l'epicentre de la màgia, amb espectacles repartits pels espais més emblemàtics de la vila. Els carrers, les places i els equipaments culturals del municipi empordanès seran l'escenari de la il·lusió i l'espectacularitat d'un festival d'aquestes característiques. Un any més, FIMAG promet un cartell atractiu amb propostes de gran qualitat, familiars, infantils i dirigides a tots els públics.

Màgia, il·lusió i solidaritat
Com a novetat principal d'enguany, FIMAG ha apostat per la Fira de Programadors: un punt de trobada entre professionals del món de la màgia i de la programació d'espectacles. L'Espai Ter acollirà els espectacles principals: Magie nouvelle i Battement de peur, amb el belga Laurent Piron; la Gran Gala Internacional, amb els mags Piron, Murat, Charlie, Benítez i Miguelillo, i l'espectacle Dolce Vita, amb el popular mag Lari.

D'altra banda, FIMAG no renuncia al seu caràcter solidari. El cap de setmana previ a la Fira tindrà lloc la Gran Gala Solidària, en la qual es convidaran els alumnes de nou centres d'educació especial de les comarques del Baix Empordà, l'Alt Empordà, el Gironès i la Selva. Els dies posteriors a la gala, s'han programat accions de màgia solidària a l'Hospital Vall d'Hebron i a les residències geriàtriques Santa Caterina, Vila Vella i Vila Montgrí.

L'esdeveniment, que es defineix com a punt de trobada de la màgia al sud d'Europa, té, des que va néixer, el suport de la Diputació de Girona. FIMAG enriqueix, diversifica i dinamitza l'oferta cultural, social i lúdica de les comarques gironines i, durant els dies en què es duu a terme, impulsa l'activitat turística de la demarcació.