Notícies

La Diputació dona suport al futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

Foto : Fotògraf: Martí Artalejo.
La Diputació de Girona es compromet a donar suport al futur Museu Carmen Thyssen com a projecte de gran rellevància cultural, que es farà al monestir de Sant Feliu de Guíxols i que es preveu que obri les portes el 2020. La data d'obertura neix després que l'estiu passat la baronessa Carmen Thyssen i l'Ajuntament signessin la cessió de les obres de pintura catalana que formaran el fons pictòric i artístic del futur museu.

Aquest fons permetrà disposar d'una pinacoteca de gran rellevància, que serà un referent indiscutible a Catalunya, sobretot de pintura catalana dels segles XIX i XX, i el paper que hi tindran Sant Feliu de Guíxols i la demarcació de Girona serà essencial.

La baronessa Thyssen té un volum important d'obres de pintura catalana que poden anar a Sant Feliu de Guíxols, com ara La catedral dels pobres, de Joaquim Mir, i Mediterráneo, de Joaquim Sunyer, així com peces de Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Ramon Martí Alsina, Urgell, Eliseu Meifrén i Josep Amat, entre d'altres, tal com s'ha fet públic en els darrers mesos. La cessió es fa gratuïtament per un termini de vint anys.

Durant la presentació als mitjans, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha destacat que «aquest museu és un projecte local que esdevindrà un referent de tot el territori i tindrà un abast mundial. Agraïm l'aposta de la baronessa per casa nostra. Diferents administracions capitalitzarem aquesta idea nostrada de fer costat a la cultura».

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha agraït que Sant Feliu de Guíxols «formi part de la Galàxia Thyssen, juntament amb Madrid, Andorra i Màlaga. És un pol importantíssim des del punt de vista del turisme cultural, més enllà de l'oferta de sol i platja».

Carmen Cervera, baronessa Thyssen, ha assenyalat que «tots els quadres catalans de la Col·lecció Thyssen seran al museu de Sant Feliu de Guíxols. Hi haurà cooperació entre tots els museus Thyssen». I ha destacat la seva relació amb les comarques gironines: «Són el millor lloc del món per viure. Estic convençuda que el museu tindrà un impacte molt important a Sant Feliu de Guíxols, que tant estimo».

Finalment, Pere Vila ha valorat que «el fet de prendre part en la construcció del Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols i també de formar part del patronat que gestionarà el museu són un orgull per a les comarques gironines», i ha destacat que «amb aquesta aposta, el patrimoni artístic de les comarques gironines i del conjunt del país fa un pas de gegant».