Notícies

L'experiència sensorial TastEmotion presenta l'oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Foto : Fotografia del TastEmotion de Unique-Premium. Autor: PauPhoto
La innovadora acció promocional TastEmotion s'estrena a Londres davant de cinquanta-dos agents de viatges i quaranta periodistes i bloguers especialitzats en viatges, turisme i programació. Alhora, onze representats d'empreses turístiques gironines participen activament en les diferents sessions, en què s'aprofita per fer treball en xarxa o networking amb els agents de viatges.

L'acció pionera forma part d'una estratègia promocional i comercial que s'acompanya d'una agenda -amb visites a les principals agències de viatges de la ciutat- i de l'organització de viatges de familiarització i de premsa a la tardor.

Del 20 al 22 de març, a Londres s'estrena la innovadora acció promocional TastEmotion, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. TastEmotion és la presentació audiovisual i sensorial de la Costa Brava i el Pirineu de Girona mitjançant un mapping i un àpat especial elaborat pel xef del Restaurant Casamar, Quim Casellas, amb una estrella Michelin, i adreçat a un grup selecte d'agents de viatges i periodistes de mitjans de comunicació especialitzats del país.

En el decurs de tres dies s'han dut a terme sis representacions TastEmotion de temes diversos, organitzades pels diferents clubs de màrqueting de producte del Patronat de Turisme, amb la finalitat de presentar l'oferta turística del territori de manera segmentada i creativa als principals programadors i prescriptors de viatges d'Anglaterra per a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

Així, el migdia del 20 de març va tenir lloc el TastEmotion de l'oferta de turisme de negocis, congressos, convencions i incentius, organitzat pel Costa Brava Girona Convention Bureau. Hi van participar dotze agents de viatges i periodistes britànics i quatre empresaris gironins -Girona Convention Bureau, Lloret Convention Bureau, Evenia Hotels, Santa Marta Hotel & Spa. De l'oferta gironina, els professionals anglesos van destacar-ne la capacitat d'organització d'incentius i esdeveniments a espais singulars com a alternativa a Barcelona.

El mateix dia al vespre, va tenir lloc la presentació de l'oferta de productes i serveis a la natura, a càrrec del club de màrqueting Natura i Turisme Actiu del Patronat de Turisme. En aquesta sessió van participar setze agents de viatges i periodistes, que van mostrar un especial interès pel cicloturisme, les rutes de senderisme i la xarxa d'itineraris marins de les Vies Braves, així com pel conjunt de l'oferta complementària de gastronomia i cultura de la destinació. L'Observatori Astronòmic d'Albanyà va assistir a l'esdeveniment.

El 21 de març al migdia, va tenir lloc el TastEmotion centrat en l'oferta turística cultural de la demarcació de Girona, organitzat pel club de màrqueting de Cultura i Identitat. Hi van assistir setze agents de viatges i periodistes  especialitzats, juntament amb el Festival de Peralada, com a representant gironí. Tots plegats van manifestar el gran potencial dels festivals de la destinació, de la xarxa de museus i de les experiències culturals relacionades amb la identitat del territori.

Al vespre, i amb la presència de Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, va tenir lloc la presentació de l'oferta específica de productes, activitats i serveis d'alta gamma i exclusius de les comarques gironines, a càrrec del club Unique Premium. L'acte va comptar amb la participació de quatre empreses gironines i de tretze agents de viatges i periodistes britànics. Els assistents van interessar-se per l'oferta d'experiències enogastronòmiques i espais exclusius per celebrar esdeveniments i casaments. Hi van assistir empreses gironines com PGA Catalunya Resort, Alabriga Hotel, Natural Walks i Sallés Hotels. El president Vila ha manifestat «tornem a ser pioners en la promoció turística i hem aconseguit crear una experiència memorable que romandrà en la ment dels operadors turístics britànics».

Finalment, avui 22 de març, conclou el cicle de presentacions TastEmotion al mercat britànic. Al migdia, hi haurà la presentació de Girona Excel·lent, davant setze creadors de continguts digitals i premsa enogastronòmica. Al vespre, es presentarà l'oferta turística enogastronòmica, organitzada pels clubs de màrqueting d'Enogastronomia i la Ruta del Vi DO Empordà. L'acte anirà dirigit a quinze agents de viatges i periodistes especialitzats, i hi participarà el celler empordanès Vinyes d'Olivardots.

Aquesta acció forma part d'una estratègia promocional i comercial que s'acompanya d'una agenda -amb visites a les principals agències de viatges de la ciutat- i de l'organització de viatges de familiarització i de premsa a la tardor.

Properament, l'acció TastEmotion es desplegarà a les ciutats de París, Milà i Munic per incidir en els canals prescriptius i d'intermediació dels mercats centreeuropeus emissors de turisme per la demarcació de Girona.

TastEmotion: una experiència audiovisual i sensorial innovadora


TastEmotion és una presentació comercial de la destinació Costa Brava i Pirineu, transformada en una experiència emocional inèdita fins avui com a eina de promoció turística d'un territori.

Es tracta d'un viatge enogastronòmic a través de cinc actes, cinc plats i cinc vins, amb què es busca transportar els comensals a la demarcació de Girona. L'experiència es desplega a través d'una veu en off acompanyada de projeccions sobre una taula i pantalles envoltants que mostren amb fotografies i vídeos els atractius de la destinació. La presentació es reforça amb efectes aromàtics i un fil musical, especialment dissenyats perquè l'experiència sigui immersiva.

El guió presenta girs inesperats i interactivitat per provocar moments d'emoció, humor i proximitat i, així, afavorir el treball en xarxa entre actes amb els empresaris i els representants de la Costa Brava i el Pirineu de Girona també presents a l'experiència.

Quant a l'àpat, elaborat per Quim Casellas i l'equip del Restaurant Casamar,de Llafranc, presenta cinc actes integrats per cinc plats i cinc vins de la Ruta del Vi DO Empordà:

Acte 1. «Natura, cultura, enogastronomia i producte local» Anxova de l'Escala en tres textures; formatge artesà Manyac de la Xiquella amb esfera d'oli d'oliva verge DOP Empordà i pa amb tomàquet, maridats amb Finca Olivardots Groc d'Àmfora, del celler Vinyes d'Olivardots.

Acte 2. «La Costa Brava més gastronòmica» Plàncton: gamba de Palamós marinada, picada i caldo de suquet, maridat amb Magenc, de Cellers d'en Guilla.

Acte 3. «La nostra cuina és el paisatge posat a la cassola» Arròs de Pals mar i muntanya, maridat amb Sol i Vent, del celler Espelt Viticultors.

Acte 4. «Homenatge a l'alta cuina» Vedella de Girona amb bolets, nous i ratafia, maridada amb Masia Carreras, del celler Martí Fabra.

Acte 5. «El final més dolç» La nostra versió de la poma de Girona al forn, acompanyada amb la garnatxa Bac de les Ginesteres, del celler Vinyes dels Aspres.