Notícies

La Diputació aconsegueix l'endeutament zero de la institució

Foto : La Diputació aconsegueix l'endeutament zero de la institució
El Ple de la Diputació de Girona, presidit avui pel vicepresident Miquel Noguer, ha donat compte de la liquidació del pressupost general de la Diputació de Girona de l'any 2017, de l'informe d'estabilitat pressupostària i de l'informe sobre inversions de financerament sostenibles, que suposen la liquidació del deute de la Diputació.


El Ple ha aprovat en la sessió d'avui el pressupost per a l'exercici de 2018 del Consorci d'Arts Escèniques Salt - Girona, adscrit a la Diputació de Girona i que forma part del pressupost de la corporació, d'acord amb l'article 122 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, per un import de 326.000,00 euros. Aquest pressupost del Consorci d'Arts Escèniques Salt - Girona entrarà en vigor una vegada publicat l'edicte, resumit per capítols, al Butlletí Oficial de la Província de Girona. L'aprovació ha comptat amb els vots a favor del PDeCAT, ERC, PSC i IdS, i amb l'abstenció de la CUP.

També s'han aprovat, per unanimitat, els requisits bàsics de fiscalització i intervenció pels tipus de despeses i obligacions sotmeses a fiscalització i intervenció limitada prèvia en règim de requisits bàsics, per als ens adherits al Servei d'Assistència de la Diputació de Girona en l'exercici del control intern de les entitats locals, el qual engloba tots els tipus de despeses i obligacions amb efectes pressupostaris de l'entitat, a excepció d'aquells als quals sigui d'aplicació el règim ordinari de fiscalització i intervenció prèvia.

 
Acceptació de la delegació acordada per XALOC de determinats ingressos de dret públic a favor de la Diputació de Girona

 
Atès que la Diputació de Girona va crear l'ens instrumental Xarxa Local de Municipis Gironins (XALOC) per dur a terme funcions de col·laboració amb les entitats locals de la demarcació de Girona i prestar els serveis de gestió, inspecció i recaptació dels tributs i d'altres ingressos de dret públic municipals que li siguin delegats, en el ple d'avui s'ha aprovat per unanimitat la delegació acordada pel plenari de l'Ajuntament de Capmany a favor de la Diputació de Girona de gestió, liquidació, inspecció i recaptació dels tributs i els ingressos de dret públic municipals següents:

 

GESTIÓ I RECAPTACIÓ EN PERÍODE VOLUNTARI I EXECUTIU DE:

· Taxa per ús i explotació de la llicència d'autotaxi

 

RECAPTACIÓ EN PERÍODE EXECUTIU DE:

· Taxa de concessió, expedició i registre de llicència

· Taxa per substitució de vehicles en la llicència d'autotaxi

· Taxi per transmissió de la llicència d'autotaxi

 

Pla de Serveis d'assistència als municipis per a la gestió de cementiris i serveis funeraris

 
L'Àrea de Cooperació Local de la Diputació de Girona, en l'exercici de les seves funcions d'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis, proposa la creació d'un nou servei d'assistència als municipis per a la gestió de cementiris i serveis funeraris, amb l'objectiu d'oferir als municipis, prioritàriament als de menys població i menys capacitat econòmica i de gestió, un servei integral, apropiat i de qualitat, per a la gestió dels cementiris i serveis funeraris. Aquest Pla de Serveis, que s'ha aprovat per unanimitat, recull els serveis que s'ofereixen, els ens locals beneficiaris, la forma de realització i el procediment de sol·licitud i concessió.

 
Subvencions per al finançament de la programació estable professional dels equipaments escènics i musicals multifuncionals
 

El Ple també ha aprovat per unanimitat les bases específiques reguladores per a la concessió de subvencions per al finançament de la programació estable professional dels equipaments escènics i musicals multifuncionals de les comarques de Girona.
 
La Diputació de Girona dona suport al desenvolupament de projectes i activitats culturals en el territori, especialment a aquelles que tinguin com a objectiu la creació de nous públics per a la cultura i es desenvolupin des d'equipaments culturals estratègics. Un dels objectius del servei de Cooperació Cultural és el suport a les arts escèniques, especialment el foment de la creació, la producció i la difusió.

 
El Decret 9/2017, de 31 de gener, del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya relaciona la tipologia d'equipaments escènics i musicals de Catalunya, que es classifiquen de la manera següent:
 

· Equipaments escènics i musicals nacionals

· Equipaments escènics i musicals locals multifuncionals

· Equipaments escènics i musicals locals bàsics

· Altres espais escènics i musicals locals
 

Els equipaments escènics i musicals bàsics i altres espais escènics i musicals reben suport econòmic per part de la Diputació de Girona a través del «programa.cat». Es tracta d'un ajut en espècie als ajuntaments i destinat a la contractació d'espectacles, amb l'objectiu de:
 

· Garantir l'accés de tots els ciutadans a una oferta artística professional basada en criteris de qualitat.

· Optimitzar l'ús d'equipaments escènics i musicals dels municipis del país.

· Facilitar la circulació de les produccions artístiques en les millors condicions per als municipis.