Notícies

Sumar presenta deu pràctiques innovadores per normalitzar la diversitat i evitar radicalitzacions entre la població

Foto : Sumar
Sumar, entitat en la qual participa majoritàriament la Diputació de Girona i també diverses administracions locals catalanes, ha presentat deu pràctiques innovadores per normalitzar la diversitat de la població en la comunitat local i evitar radicalitzacions com les que van portar els joves de Ripoll a cometre els actes terroristes el passat 17 d'agost.

Les presentacions de les pràctiques s'han emmarcat en la sisena edició de la jornada 10x10' Càpsules d'Innovació Social, que l'entitat organitza anualment i que ha tingut lloc a l'auditori CosmoCaixa de Barcelona. La inauguració de la jornada ha comptat amb la participació de Miquel Calm, president de Sumar, i Francesc Iglesies, secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Miquel Calm ha explicat a les més de tres-centes persones que han omplert l'auditori que «enguany dediquem la jornada a la diversitat cultural i a la inclusió social, un tema que sorgeix a petició del Consorci de Benestar Social del Ripollès. Arran dels atemptats terroristes del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils, des de Ripoll es vol generar un debat sobre el model de convivència que tenim. I aquest és l'objectiu del 10x10 d'aquest any: generar debat i reflexió, a més de coneixement, sobre les diferents dimensions de la diversitat».

El president de Sumar també ha remarcat que «tenim per endavant molts interrogants i segurament molts dubtes sobre què fer i com intervenir per afrontar la normalització de la diversitat de la població. És interessant tenir respostes, però tan important com tenir-les és que ens fem també les preguntes».

Podeu consultar el programa de la jornada aquí.