Notícies

XALOC forma els treballadors municipals en les lleis de procediment administratiu i règim jurídic del sector públic

Foto : XALOC forma els treballadors municipals en les lleis de procediment administratiu i règim jurídic del sector públic
XALOC (Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona) ha fet aquest matí una jornada de formació adreçada a secretaris, interventors i tècnics municipals sobre les últimes lleis aprovades en l'àmbit del procediment administratiu de les administracions públiques i el règim jurídic en el sector públic. A la jornada també s'ha tractat sobre el rol del Consell General del Poder Judicial en els contenciosos administratius.
 
La d'avui és la primera de les vuit jornades que conformen el VI Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local i que tindran lloc al llarg d'aquest any. L'objectiu del Seminari és analitzar temes d'actualització jurídica, fent especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals. D'aquesta manera, la Diputació de Girona, per mitjà de XALOC, vol facilitar la tasca diària del personal tècnic al servei de les corporacions locals.

Durant la presentació de la jornada, el president de XALOC i diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha destacat que "l'objectiu del Seminari és doble: d'una banda, formar en aquelles qüestions que, bé sigui per actualització de la normativa o bé pels dubtes que hi puguin sorgir, són d'interès dels ens locals i, de l'altra, fer-ho amb els millors especialistes de cada matèria".
 
La jornada, que s'ha fet a l'Hotel Carlemany de Girona, ha constat de dues ponències. La primera, presentada pel catedràtic de dret administratiu Juan Santamaria Pastor, porta per títol "Una visió general de les lleis 39 i 40/2015". La segona, amb el títol "El Consell General del Poder Judicial i el contenciós administratiu" ha estat a càrrec de Joaquin Vives de la Cortada, magistrat i secretari general del Consell General del Poder Judicial.

La propera jornada tindrà lloc el 27 de març i tractarà sobre la implementació de l'administració electrònica als ens locals.

El Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local està esdevenint un referent en la formació de treballadors municipals de la demarcació. Es fa en col·laboració amb l'Escola de l'Administració Pública de Catalunya i forma part del Pla de Formació de XALOC 2018. Es desenvolupa mitjançant jornades de formació que tenen una mitjana de 85 assistents per sessió.

Documentació

Programa seminari 16/03/2018