Notícies

Una taula rodona sobre les editorials gironines centra la presentació del nou número de la Revista de Girona

La Fundació Fita va acollir ahir al vespre la presentació del nou número de la Revista de Girona, el 307, corresponent als mesos de març i abril de 2018. Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona, Gerard Bagué, director de la publicació i Jordi Dorca, coordinador del dossier que l'encapçala, van ser els encarregats de conduir aquest acte, que també va ser un reconeixement públic a les editorials gironines.

Protagonistes d'aquest darrer número de la Revista de Girona gràcies a un extens dossier de més de quaranta pàgines, coordinat pel gestor cultural Jordi Dorca, les iniciatives editorials que en aquests moments hi ha a les comarques gironines aposten per aquest ofici «sense por de les dificultats financeres ni dels mals presagis apocalíptics de la fi del llibre en paper que des de fa temps els adeptes del sant digital pregonen per tots els fòrums possibles».

Amb l'objectiu d'aprofundir en el món d'aquestes editorials i de conèixer-ne el tarannà, es va dur a terme una taula rodona que va comptar amb la participació d'alguns dels editors que apareixen en el dossier.

Editorials gironines. Al llarg de quaranta pàgines Jordi Dorca i els col·laboradors que han participat en la redacció del dossier ¿Xavier Carmaniu, Josep Campmajó, Mar Bosch, Jordi Camps, Martí Sabrià, Eva Vàzquez, Josep Pujol, Salvador Garcia-Arbós, Mercè Sibina, Josep Pastells, Bàrbara Julbe, Mar Bosch, Coralí Pagès, Eudald Camps i Martí Sabrià¿ van desgranant el món editorial gironí dedicant diferents articles a les editorials més importants, a través dels editors i de les obres més destacades que han publicat, i n'analitzen les característiques i el tarannà. Entre les editorials que s'hi tracten hi ha: Atalanta, Brau Edicions, Edicions Cal·lígraf, Curbet, Vitel·la, Edicions Baix Empordà, Ela Geminada, Ficta, Editorial Gavarres, Gregal, Batet, Llibres del Segle, El Llop Ferotge, Edicions a Petició, Rupes Nigra, Sidillà, Edicions Tremens, Úrsula Llibres i Gorbs Edicions.


Altres temes.
Aquest número de la Revista de Girona inclou diferents temes relacionats amb la història i l'actualitat cultural i social de les comarques gironines. En destaca l'entrevista a tres professors de la UdG que es jubilen: Narcís Soler, Anna Maria Garcia i Juan Luis Alegret; un reportatge sobre les escoles de budisme de les comarques gironines; un altre sobre les novel·les ambientades en l'època medieval al territori gironí, i un altre de fotogràfic, dedicat a la Cerdanya.

També conté reportatges sobre art (com l'escrit per Joan Sala sobre l'artista Dolors Puigdemont) o sobre arquitectura (centrat en les figures de Josep Puig i Cadafalch i Rafel Masó i en la recuperació dels Banys Àrabs).