Notícies

Pere Vila, a la presentació de la divuitena edició del MICFootball a Barcelona

Foto : Pere Vila, a la presentació de la divuitena edició del MICFootball a Barcelona
Pere Vila, president de la Diputació de Girona, ha estat avui a Barcelona presentant la divuitena edició del MIC (Mediterranean International Cup). Ho ha fet juntament amb el director del torneig, Juanjo Rovira, i el periodista Gerard Romero, que ha conduït la presentació. L'acte també ha comptat amb la presència del jugador Philippe Coutinho, de l'FC Barcelona i guanyador de tres edicions del MIC amb la selecció del Brasil, i amb la futbolista del mateix club Alexia Putellas.

El president de la Diputació de Girona, que ha assistit a l'acte com a representant de tots els municipis que són seu del MICFootball, ha assegurat que «la grandesa del torneig és que jugadors de casa nostra, d'equips catalans, siguin de la categoria que siguin, puguin competir en igualtat de condicions amb els equips de futbol base dels millors equips del món». Pere Vila també ha destacat que «el MICFootball genera sobre el territori un impacte econòmic proper als tres milions i mig d'euros, però l'impacte mediàtic i promocional és impagable». La Diputació de Girona col·labora anualment en el MIC i està entre els patrocinadors principals d'aquest esdeveniment.

El MICFootball tindrà lloc del 27 de març a l'1 d'abril i disposarà d'un total de 46 terrenys de joc distribuïts en 37 seus. Com a novetat, aquest any el torneig estrenarà seus a Figueres -l'estadi de Vilatenim serà l'escenari de la inauguració i d'algunes finals-, Sant Pere Pescador, Llançà, Bàscara, Empuriabrava, la Jonquera, Sant Gregori, Bescanó, Quart, Pals, Monells, Girona (Torres de Palau) i Vilobí d'Onyar.

El MICFootball assoleix la majoria d'edat

Com a novetats, el MICFootball ha incorporat dues noves categories, B2 (cadets de primer any) i C2 (infantils de primer any), i ha recuperat la categoria G (femení aleví-infantil), fet pel qual el torneig reunirà més equips que mai. L'edició d'enguany arribarà als 372 equips, amb la qual cosa superarà de llarg els 280 inscrits de l'any passat. Això suposa que es disputaran més de 900 partits i que més de 7.000 nois i noies de fins a 42 països participaran en el torneig.

Paral·lelament, enguany es disputarà la segona edició del MICBasketball. Després de l'èxit de la primera edició, el bàsquet torna amb l'ambició d'esdevenir el torneig mundial de referència del bàsquet formatiu. Per aquest motiu el torneig passa de 60 a més de 100 equips inscrits, que es dividiran en 10 categories. Bona prova de l'èxit d'aquesta branca del MIC és que el 50 % dels equips participants del 2017 tornaran a estar presents en aquesta edició.

Finalment, també tindrà lloc la sisena edició del MIC Integra de futbol adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual. Diversos equips de futbol i bàsquet de tot Catalunya se citaran el divendres 30 de març a Vidreres per competir entre ells.

Podeu consultar més informació i dates a la web oficial del torneig.