Notícies

Unes 1.500 noies participen a la VI Jornada de l'Esport Femení "Dona un pas per l'esport"

Unes 1.500 noies van participar diumenge al matí a la sisena edició de la Jornada de l'Esport Femení «Dona un pas per l'esport», que va tenir lloc a la plaça de Catalunya, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la plaça de Salvador Espriu i a la llera del riu Onyar, a Girona. Durant tot el matí, es van dur a terme activitats i accions de divulgació de vint disciplines esportives diferents: hoquei sobre patins, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, tennis de taula, atletisme, handbol, rugbi, bàsquet, piragüisme, patinatge, tennis, marxa nòrdica, voleibol, bàdminton, futbol, jujitsu, paleotraining, escacs, ciclisme i nàutica.

A les 12 h, va tenir lloc l'acte central, en què van participar representants de les entitats esportives i de les institucions, com l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas, i el representant territorial d'Esports de la Generalitat, Pep Pujols.

La Jornada també va incloure diverses activitats paral·leles obertes a tothom, com sessions d'harmonia, entrenaments d'alta intensitat, classes de pilates, activitats d'iniciació, tornejos o exhibicions. Com a cloenda, es va ballar una dansa i es va convidar tothom a participar-hi.

Els principals objectius de l'acte han estat potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d'iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines esportives considerades «no femenines»; destacar la pràctica esportiva com un espai de transmissió de valors individuals i col·lectius; reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, i donar a conèixer esportistes destacades perquè es puguin convertir en referents quant a valors i experiències per a altres esportistes.

Totes les activitats han estat organitzades conjuntament per la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona, i han comptat amb la col·laboració de més de vint entitats esportives del territori.