Notícies

Noms de llegenda al 66 Rally Moritz Costa Brava

Foto : Fotògraf: Martí Artalejo.
Aquest matí ha tingut lloc la presentació del 66 Rally Moritz Costa Brava al pont de Pedra de Girona. Hi han assistit el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el representant territorial de l'Esport a Girona, Josep Pujols; l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i el president del Club RallyClassics i director del Rally Moritz Costa Brava, Àlex Romaní. Aquesta prova es disputarà els dies 16 i 17 de març.

Segons els organitzadors, la pròxima edició del Rally Moritz Costa Brava promet ser una de les que passarà a la història del motor, no solament pel rècord històric en el nombre de participants, sinó per la qualitat excepcional de tots ells.

El Rally Moritz Costa Brava és la primera prova puntuable per al Campionat Europeu de Cotxes Històrics de Velocitat i també puntua per als campionats de Catalunya i d'Espanya. És el gran esdeveniment a casa nostra del motor clàssic, ja que hi porta vehicles històrics procedents de tots els punts d'Europa.

Entre els 172 inscrits, es troben pilots de llegenda com Toivonen, Latvala, Cazaux, Foncueva, Lucky, Ferreiro, Berenguer, Wagner, Pritchard, Van Den Horn, Lamic, Mekler i un llarg etcètera que es podran tornar a veure a Girona el proper 16 de març.

Hi participaran cotxes com el Lancia Delta, el Lancia Rally, l'Alfa Romeo GTV 2000, el Lancia Stratos. També hi haurà pilots de gran renom, com Mauro Pregliasco, segon al Rally Costa Brava de 1979 i tercer l'any 1980, i Tony Corello, guanyador de la prova fa quaranta anys -el 1978-, amb un Lancia Stratos Pirelli, que participarà en la categoria Legend Ambun Gol de ral·li clàssic.

A més a més, hi serà present el gran pilot català, originari del Baix Penedès, Salvador Cañellas, que hi participarà en la categoria de Regularitat Supersport amb el mític Seat 124 Especial 1800, amb el qual el 1977 va quedar quart al Ral·li de Montecarlo. Cañellas va ser el primer pilot català a guanyar un gran premi al Mundial de Motociclisme, el 1968, a Montjuïc. Ha guanyat tres vegades les 24 Hores de Montjuïc, va ser campió d'Espanya de ral·lis i un dels primers catalans a participar al Dakar.

El president de la Diputació ha felicitat RallyClassics per la seva feina, que li permet compartir la passió pels ral·lis «amb tots aquells pilots que volen recuperar la participació en proves mítiques, i als espectadors, tornar a les carreteres per recordar marques que van definir una època en el món del motor i ara poden evocar trams mítics de les proves de velocitat».

Pere Vila també ha remarcat que «el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, organisme que depèn de la Diputació, treballa des de fa molts anys per donar a conèixer la Costa Brava arreu del món i també per portar-hi gent d'arreu a fi que descobreixi els atractius de la terra i pugui gaudir d'allotjaments de primer nivell i d'una oferta cultural, lúdica i gastronòmica de primer ordre, gairebé única al món». I ha conclòs: «Proves com aquestes ens hi ajuden».