Notícies

Pere Vila tanca el Festival del Circ, que ha congregat més de 30.000 espectadors

Avui al matí el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, juntament amb l'alcadessa de Girona, Marta Madrenas, i el director del Festival Internacional del Circ ¿  Elefant d'Or, Genís Matabosch, ha protagonitzat la cloenda del Festival d'enguany. L'acte també ha servit per presentar un informe de l'impacte econòmic d'aquest esdeveniment, que ha elaborat el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Pere Vila ha volgut destacar l'èxit d'aquesta primera edició a la ciutat de Girona i la setena a les comarques gironines. «Només podem parlar en clau d'èxit. Amb la validesa de l'estudi que ha realitzat el Patronat, l'impacte econòmic que el Festival ha tingut a la nostra demarcació només pot servir per defensar-lo. La gent d'aquí té ganes de circ», ha declarat Vila. «Només ens resta agrair que puguem comptar amb aquest somni: a en Genís i tot el seu equip, així com a les entitats, organitzacions i institucions que l'han fet possible. El circ és màgia i il·lusió», ha afirmat el president de la Diputació. «Com a representant de la meva institució, diré que, quan una cosa funciona, se l'ha d'ajudar. I el Festival del Circ ha demostrat de sobres que funciona», ha volgut remarcar finalment.

L'Elefant d'Or assoleix l'èxit

El Festival Internacional del Circ tanca així la seva setena edició, amb 30.608 espectadors i una ocupació del 99,11 % en tots els espectacles al Camp de Mart de la Devesa. En paraules de Matabosch, «no ha quedat ni una butaca lliure». La seva programació ha presentat 24 atraccions circenses mai vistes a Europa, ofertes per 88 artistes de 18 països, repartides en 14 funcions sota la Gran Carpa. L'èxit ha estat rotund, tot i que alguna de les funcions ha coincidit, per exemple, amb el primer partit Girona-Barça de la història.

L'informe que s'ha presentat avui, elaborat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, reflecteix en xifres i estadístiques la rellevància econòmica que ha tingut el Festival. Els principals indicadors mostren un impacte econòmic total d'1.458.863 ¿, amb un impacte directe d'1.010.293 ¿ i un impacte de valor afegit d'1.152.502 ¿. La despesa per persona (sense entrada) ha estat de 23,2 ¿ de mitjana. El perfil del visitant ha estat sobretot familiar, ja que s'ha imposat amb un 73 % sobre el total enquestat.