Notícies

La Diputació donarà suport als municipis gironins per fer front a la problemàtica dels joves desemparats

Foto : La Diputació donarà suport als municipis gironins per fer front a la problemàtica dels joves desemparats
La Diputació de Girona donarà suport als ajuntaments gironins perquè puguin fer front a als sensellarisme que pateixen molt joves extutelats i desemparats.
Ho ha anunciat Albert Piñeira, portaveu del PDeCAT a la Diputació, durant la sessió plenària celebrada avui, en la qual tots els grups polítics han votat a favor d'una moció de la CUP que insta a resoldre la problemàtica dels joves desemparats. Albert Piñeira, que també és vicepresident de la corporació, ha anunciat que la Diputació destinarà recursos amb aquesta finalitat i que ja s'estan mantenint reunions de coordinació amb altres administracions implicades, com ara la Generalitat, per tractar aquest tema.

La moció aprovada exposa que cal que les administracions s'impliquin per treballar de manera coordinada i donar una atenció integral que asseguri la cobertura de les necessitats bàsiques dels joves desemparats i l'adquisició de les competències que els permetin assolir l'autonomia personal i social. Per aquest motiu el text proposa "dotar dels recursos necessaris a l'àrea de Serveis Socials de la Diputació i Dipsalut perquè pugui oferir assessorament tècnic als ajuntaments i consells comarcals" i també "elaborar una borsa d'espais i habitatges de propietat de la Diputació de Girona i dels ens que en depenen per posar-los a disposició dels municipis i/o de la Generalitat de Catalunya".

A banda d'aquesta moció, durant la sessió del Ple d'avui se n'han votat quatre més:

- Moció per a l'adhesió de la Diputació de Girona com a soci numerari al Clúster de Biomassa de Catalunya, que ha estat proposada per Independents de la Selva i ha comptat amb el suport del PDeCAT, ERC i PSC, i amb l'abstenció de la CUP.

- Moció perquè la Diputació insti el nou Govern de la Generalitat, quan es constitueixi, a resoldre els compromisos adquirits en el cofinançament de les escoles bressol municipals, i perquè exigeixi el retorn de les quantitats que hi ha avançat. La moció també insta el Govern de l'Estat a recuperar la línia de subvencions que en el seu moment existia per finançar l'escolarització de 0 a 3 anys. Aquesta moció l'ha proposat pel grup socialista i ha estat aprovada per unanimitat.

- Moció  per instar el nou Parlament de Catalunya a defensar la vigència de totes les lleis suspeses i a aprovar de nou les anul·lades pel Tribunal Constitucional en l'anterior legislatura, per tal de fer front a la situació d'emergència social. Aquesta moció ha estat proposada per la CUP i ha estat aprovada per unanimitat.

- Moció per impulsar el vehicle elèctric mitjançant l'elaboració d'un pla que permeti concretar un calendari progressiu de substitució de vehicles per d'altres d'elèctrics o híbrids i establir una infraestructura de recàrrega. Aquesta moció ha estat proposada per ERC i ha estat aprovada per unanimitat.

Bases reguladores de subvencions i conveni amb el COAC

El Ple també ha aprovat de forma unànime les bases reguladores de subvencions per a actuacions de conservació del patrimoni natural i de custòdia del territori que executin organitzacions no lucratives, i les bases reguladores de subvencions per a polítiques municipals de foment de la participació ciutadana.

Així mateix, el Ple ha donat llum verda a un conveni amb la demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya pel qual la Diputació podrà, quan ho consideri oportú, encarregar al Col·legi la gestió de l'assessorament tècnic en la supervisió de projectes d'obra d'ajuntaments.