Notícies

Fermí Santamaria a la inauguració del Fiporc de Riudellots de la Selva

Foto : Fotògraf: Martí Artalejo.
Aquest cap de setmana, Riudellots de la Selva ha celebrat la cinquena edició del Fiporc, la fira dedicada al món del porc, que va néixer el 2014 per consolidar-se com una fira temàtica de referència a Catalunya. A la inauguració d'enguany va assistir-hi Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona, així com el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés.

Fermí Santamaria va declarar: «Ha estat un honor assistir com a representant de la Diputació de Girona a la inauguració del Fiporc de Riudellots de la Selva, amb la intervenció del president Carles Puigdemont des de Brussel·les». El vicepresident de la Diputació va desitjar una bona fira a tots els assistents, participants, voluntaris i visitants.
La Fiporc està patrocinada per la Diputació de Girona i impulsada per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva amb el suport organitzatiu de l'empresa gironina Incatis i la participació activa de més de 130 voluntaris del poble.

Durant tot el cap de setmana, s'han dut a terme, amb el porc com a principal protagonista, degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits, entre altres activitats. Com a novetat respecte a edicions anteriors, la fira ha comptat amb la presència de les Cuineres de Sils, que han ofert diverses demostracions de cuina en directe.

Fiporc va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya fent valer tot el que envolta el món del porc, un àmbit que a Riudellots s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població. En aquest sentit, un total de 25.000 porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats en diversos productes alimentaris, de manera que la indústria càrnia ha esdevingut un dels principals motors de l'economia local i ha convertit Riudellots en el segon municipi d'Europa amb més trànsit de porcs al dia.

Fiporc disposa d'una àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires, on al llarg dels dos dies de fira s'han pogut degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc, de proximitat i provinents de comarques gironines.