Notícies

La cultura del vi en un llibre

Foto : Fotògraf: Martí Artalejo.
Ahir al vespre, es va presentar a l'auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona un llibre, editat per Brau Edicions, a l'entorn cultural del vi. L'autor, Eduard Puig Vayreda, al llarg de més de 300 pàgines, fa un repàs exhaustiu del món del vi a través de diversos àmbits, des de la tradició al coneixement, des de l'art a l'oci i a l'alimentació i des del disseny a l'arquitectura i el paisatge. Una perspectiva àmplia i heterogènia que pretén fer arribar al lector tot allò que volta a l'entorn del vi. «La cultura del vi _explica l'autor_ és molt extensa, i va més enllà de la degustació, l'ús social o els rudiments d'enologia i viticultura que poden tenir molts afeccionats a aquest món tan apassionant i que guanya adeptes dia a dia».


És per això que Eduard Puig Vayreda, enòleg de professió, ha plantejat el llibre des d'una perspectiva molt didàctica: en sentit ampli es pot entendre la cultura del vi com el conjunt de mites, tradicions, coneixements (històrics, científics i tècnics), obres de creació artística (plàstica, literària, musical) i formes de vida (treball, alimentació, lleure, festa) que a l'entorn d'aquest producte han produït i acumulat al llarg dels segles els pobles que tenen com a beguda distintiva i característica el suc fermentat del fruit de la vinya europea. Aquesta obra analitza un conjunt d'aspectes relacionats amb el vi, un producte íntimament lligat, almenys en els seus orígens, a la tradició dels pobles mediterranis i a tota la seva àmplia zona d'influència civilitzadora.


La presentació del llibre va anar a càrrec del president de la Diputació de Girona, Pere Vila i del doctor Joaquim Nadal, i va comptar amb una cinquantena d'assistents, enòlegs i afeccionats al vi i a la seva cultura.