Notícies

Es presenta a Barcelona la 7a edició del Festival Internacional del Circ de Girona

Foto : Vista interior de la carpa durant una funció de la passada edició© Bertrand Guay
El president de la Diputació, Pere Vila, ha assistit avui a la presentació a Barcelona del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, de Girona. Ho ha fet juntament amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director del Festival i president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch. La programació, que es podrà veure del 22 al 26 de febrer a la Gran Carpa 360º, situada al Camp de Mart, de la Devesa, inclou 24 atraccions procedents de 14 països, en les quals actuaran 88 artistes. L'esdeveniment té previst comptar amb més de 30.000 espectadors.

A la presentació, el president Vila ha destacat que «l'edició d'enguany de l'Elefant d'Or promet ser la més espectacular de la història, perquè commemorarà els 250 anys del naixement de l'espectacle del circ». A més, ha afegit que «el Festival ha de ser un revulsiu econòmic important per a Girona i pel al territori durant el mes de febrer, tal com va ser-ho per a Figueres durant sis anys. Desitgem que el Festival segueixi creixent per molts anys i que la programació complagui els assistents».

Potenciar el turisme cultural

Pere Vila també ha volgut destacar que la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona segueixen apostant pel Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, de Girona, perquè els beneficis que aquest esdeveniment té per al territori són amplis: per una banda, afavoreix el terreny econòmic, perquè és indubtable que genera riquesa a la ciutat i al territori. Per l'altra, també té un impacte en l'àmbit cultural, ja que es tracta d'un producte original, únic, social i de gran qualitat. Finalment, beneficia l'àmbit turístic, perquè desestacionalitza la temporada, afegeix valor a la destinació, atorga notorietat i projecta internacionalment la marca turística de la Costa Brava i de Girona.
 
El president de la Diputació ha afegit que «des del Patronat de Turisme valorem que els organitzadors, la Fundació Circus Arts Fundation i especialment el seu ideòleg i president, Genís Matabosch, s'adherissin fa tres anys al Club de Màrqueting de Cultura i Identitat de la nostra entitat, amb el qual volem potenciar el turisme cultural en la nostra destinació».

Un circ transversal

El Festival del Circ i el seu organitzador, Circus Arts Foundation, reivindiquen aquest espectacle com una art escènica integrant de la cultura en majúscules. En aquesta línia, al costat de la presentació d'atraccions de gran qualitat inèdites a Europa, el Festival produeix exposicions, promou conferències i actuacions fora de la carpa i dona suport a la investigació a través de publicacions.

Conscients que un veritable festival és molt més que una festa major i que ha d'aportar un pas endavant al sector que representa, un any més, en aquesta setena edició, el Festival del Circ engloba sota un mateix programa les diferents activitats paral·leles i actuacions de caire social i pedagògic multiplicant-ne les accions.

Una vintena d'activitats, la majoria gratuïtes, acompanyen la celebració de les representacions sota la Gran Carpa. Exposicions, funcions escolars, conferències, llibres, actuacions a l'Hospital, concursos d'aparadors... ompliran tots els racons de Girona dels colors del circ. Així, per exemple, entitats locals com el Conservatori de Música, Girona Centre Eix Comercial, Correus, XaropClown o la Galeria Dual hi tenen un paper destacat.

A la presentació d'avui a Barcelona també s'ha volgut fer èmfasi en els membres del jurat oficial. Enguany figuren noms com el del director de càsting de Cirque du Soleil o els directors dels circs estatals de Bielorússia, Pyongyang o Moscou.

Podeu obtenir-ne més informació i la programació completa en aquest enllaç.