Notícies

S'inaugura «Tornar a mirar», el cicle que recupera l'art del Renaixement i el barroc europeu

Foto : S'inaugura «Tornar a mirar», el cicle que recupera l'art del Renaixement i el barroc europeu
El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va assistir ahir a la inauguració del cicle de conferències «Tornar a mirar», organitzat per l'entitat Seguim Fent UdG (ASFU) i la Càtedra Dr. Bofill de la Universitat de Girona, en col·laboració amb la Diputació. A l'acte inaugural també van assistir la Dra. Rosa Núria Aleixandre, presidenta del Consell Social de la UdG; la Dra. Laura Vall-llosera, vicerectora d'Estudiants i Inserció Laboral de la UdG; Carme Clusellas, directora del Museu d'Art de Girona; Carles Ribas, tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Girona, i Francesc Miralpeix, director de la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill.

Piñeira va declarar que «es tracta d'un esdeveniment que conté un valor cultural sense precedents, que ens farà redescobrir genialitats del barroc i el Renaixement. Per a la Diputació de Girona és importantíssima tota tasca històrica i de recerca artística. La divulgació del coneixement, gràcies a vosaltres, és molt més fàcil». En definitiva: «una excel·lent tasca de difusió d'àmbits humanístics i científics. Ciència i lletres van de la mà, la qual cosa dona com a resultat una reflexió entorn d'aquells artistes que, encara ara, ens són d'ajuda per tal d'esdevenir una societat millor, més crítica i justa», va destacar el vicepresident de la Diputació.

El cicle va arrencar ahir, dijous 1 de febrer, i durarà fins al 10 de maig. Enguany «Tornar a mirar» inclourà un total de 12 conferències gratuïtes que proposaran la recuperació dels grans talents de la pintura del Renaixement i del barroc europeu com poden ser Piero della Francesca, Botticelli, Da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Rafael Sanzio, Tiziano o Rubens. Les xerrades aniran a càrrec del Dr. Juan F. Campo i se celebraran a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona.

Les conferències van començar ahir amb «Tornar a mirar Giotto di Bondone» i finalitzaran el dijous 10 de maig amb «Tornar a mirar Peter Paul Rubens». Podeu consultar el programa a la web de la Fundació Bofill, clicant sobre aquest enllaç.