Notícies

Es presenten els actes de la VI Setmana dels Rahola

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele.
Torna la Setmana dels Rahola i ho fa plena de nous esdeveniments. Creada amb l'objectiu de potenciar els Premis Carles Rahola, que organitzen la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, la Setmana dels Rahola compta novament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, la UdG i la biblioteca pública Carles Rahola. A més, aquest any s'hi afageixen els Amics de la Unesco i Ràdio Vilablareix, a través de la commemoració del Dia Mundial de la Ràdio.

La Setmana dels Rahola ha estat presentada avui a la Diputació de Girona, en un acte en què ha participat Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; Joan Ventura, president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes; i M. Àngels Planas, regidora de l'Ajuntament de Girona. També hi han participat Ramon Girona, coordinador del grau de comunicació cultural de la UdG, i Sílvia Sanahuja, directora de la biblioteca pública Carles Rahola de Girona.

La Setmana dels Rahola començarà el dilluns 12 de febrer amb l'exposició «Disset mirades a dotze mesos. Fotografies presentades a la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local», una selecció de les imatges que es van presentar a l'edició dels Premis de l'any passat i que es podrà visitar a la biblioteca pública Carles Rahola fins al dissabte 10 de març.

El dia 13 de febrer, per commemorar el Dia Mundial de la Ràdio, es farà una «Taula rodona sobre esport i ràdio» al Centre Cultural Can Gruart de Vilablareix, en col·laboració amb els Amics de la Unesco i Ràdio Vilablareix. El dimecres 14 de febrer, a les 18 h, l'auditori gran de la biblioteca pública Carles Rahola acollirà una conversa entre Justo Molinero i Fermí Santamaria, una xerrada entre amics sobre «La ràdio sobre rodes», guiada per la periodista M. Teresa García.

El dijous 15, a les 12 h, a la sala de graus de la Facultat de Lletres de la UdG, tindrà lloc un diàleg entre Mònica Planas i Jordi Balló, en una conversa dirigida per la periodista Cristina Valentí amb el títol «De l'1 d'octubre al 155: com ens ho han explicat els mitjans».

El divendres 16, a les 12 h, a l'aula C2 de la Facultat de Lletres de la UdG, els professionals de la crítica cultural Òscar Broc, Anna Pérez i Pep Prieto parlaran sobre la seva passió per la cultura i sobre els reptes, oportunitats i dificultats que se'n deriven. La periodista Gemma Busquets donarà joc als ponents.

El dilluns 19, a les 12 h, i també a la UdG, Xavier Ramon presentarà l'informe que l'equip MediaACES va elaborar per a la Fundació Consell de la Informació de Catalunya sobre la cobertura informativa dels atemptats que es va fer a la premsa digital i, tot seguit, tindrà lloc un debat amb Xavier Jubierre i Patrícia Plaja, moderat per la periodista Cristina Buesa sobre «Informar davant del terror: els atemptats de Barcelona».

El dimarts 20 de febrer, a les 18 h, a l'auditori gran de la biblioteca pública Carles Rahola, el periodista i escriptor Víctor Amela explicarà a la gestora cultural Rosa Gil algunes de les anècdotes que ha viscut des que es va crear la secció «La Contra» del diari La Vanguardia, ara que ha complert 20 anys d'entrevistes.

El dijous 22 de febrer, a les 11 h, al Col·legi de Periodistes, es presentarà el treball guanyador de la segona beca dels Premis Carles Rahola, El vot femení a la premsa de les comarques gironines (1931-36).

D'altra banda, Televisió de Girona té previst gravar un programa sobre la Setmana dels Rahola a la biblioteca Carles Rahola, amb l'objectiu de difondre les diferents activitats al llarg de la setmana.

La Setmana dels Rahola culminarà amb el lliurament dels IX Premis Carles Rahola de Comunicació Local, en un acte que se celebrarà el dijous 22 de febrer, a les 20 h, a l'Auditori de Girona.

L'etiqueta oficial de la Setmana i dels Premis és #Rahola18, i la web, www.premiscarlesrahola.cat.